plockande

När jag bodde ensam så hörde jag alltid från andra familjer & från min egna mamma att det jobbigaste med familj är att mamman alltid blir den som går runt & plockar. Jag fattade aldrig vad de menade, kunde det verkligen bli så mycket plockande & de tog väl inte så jättemkt tid? Och vad plockande de undan för ngt? Fysatan vad fel jag hade. Och då har inte ens Max börjat rota runt med sina leksaker än, jag kmr bli galen!? Det är glas, småsaker så som Max leksaker, Chevelles leksaker, tvätt som ska läggas i tvättkassen, kläder som ska undan i garderoben som är framme, saker som ska diskas och etc. Och när allt är klart, ja, då är det bara att börja om igen för då har allt blivit felställt igen. 
Jag har ändå försökt att bli lite mindre pedant att lite saker kan vara fel, men tillslut så spricker det för mig & jag går runt & fixar & svär väldigt fula ord i mitt huvud istället. Jag har väldigt tudelat på vad jag vill med Max nu, jag vill att han ska börja gå snart för då behöver vi inte bära hela tiden MEN då kmr saker & ting definitivt börja byta platser hux flux. Bah :P
Idag så började jag inse att Max har förstått att han också har en egen vilja, det började med gröten på morgonen. Han bara skrek & trotsade om han ej fick vattenflaskan & sen när han låg på skötbordet så gnällde han om han ej fick leka med en blöja. Japp, han börjar bli stor den killen, tydligen.... Snart är han 6 månder, helt sinnessjukt när man tänker att om 6 månader till så ska han börja på dagis. WFT liksom :O Då kmr han definitivt ha lite saker att säga till om, om han redan nu börjar gnälla om småsaker.. 
 
Tjingeling!

mänskligt vek

Nu när man har börjat få rutin på träning & få med Manda på passena så blir man såklart förskyld, och när jag blir förskyld så får jag alltid ont i halsen som en galning & rösten blir till en transas istället för en kvinna. Kan tänka mig att det är väldigt avtändande för Jhonny och höra en mans röst istället om dagarna, haha! Jhonny börjar känna sig sjuk också & Max börjar låta rosslig i halsen, jag som hade hoppats att Max skulle få slippa de iaf.. :( 
Nu på kvällarna så är Max som jobbigast & när man är sjuk & har hälften så mycket energi själv så tappar man också tålamodet mycket snabbare. Kan ju säga såhär att igår ville jag slänga upp en blocket-annons, men tur väl så glömmer man att de var så jobbigt till morgonen efter. 
 
Förra veckan så bröt jag ihop 2 gånger & stortjöt som en liten flicka, känner mig som världens sämsta mamma & när Jhonny säger att jag är motsatta, världens bästa mamma så vill jag bara gråta ännu mera bara för att jag absolut inte känner mig som något bra.. Men ja, jag försöker övertala mig själv att alla bryter ihop de första året några gånger när de får barn, haha. Man tror att man ska palla trycket med småbarn, men ibland så får man lätta på trycket för att orka stå upp. Man är ju inte mer än mänsklig eller hur?
 
Igår så lyckades Max somna helt av sig själv med bara lite gungning i sängen till hjälp. Kändes som att jag hade vunnit på lotto för en sådan sak, haha. Sen på kvällen så somnade han med nappen i munnen bredvid mig. Det känns som att han blir bara större & större när sådana saker sker. 
 
Tjing!

mätning

Idag så har jag mätt min kropp på någon sorts maskin på Lok & Motion, på den fick jag reda på hur mycket fett/muskler jag har på armar, ben, mage & hela kroppen totalt & vad för BMI jag har. Totalt med fett hade jag 19.9%, det var helt okej för en tjej sa han från gymmet. Men mitt BMI låg på 18.8 & det var för lågt enligt honom, jag trodde inte annat eftersom jag vet att jag väger för lite redan.. :P
 
Men hur mår jag annars då? Bland alla siffror & mätningar så jo, jag mår bra. Jag tränar så mycket som jag känner att min kropp pallar & den blir starkare för varje gång. :) Har ju fått en träningskamrat nu som jag försöker bygga upp muskler på nu också, nämligen Manda! Är riktigt roligt att få svettas med någon mer, nu när Jhonny & jag inte kan träna samtidigt för någon måste ha hand om Max så.. 
 
Nu vaknade Mr M igen, got to go!
 
Tjingeling :)

händelser

Mycket har hänt dessa veckor, har inte riktigt funnit tid till bloggen eller inspo till att skriva. 
Vi har bokat en resa till Sicilien till slutet av Maj in på Juni månad. Ska bli riktigt underbart att komma iväg, men samtidigt väldigt spännande att åka utomlands med Jhonny & Max. Det blir våran första resa tillsammans som par, mys!
Ja, vi ska bo i en egen bungalow, hihi. :)
 
Annars så var vi på Ikea i helgen, kände från förra helgen då allt stod stilla kändes de som så bestämde jag att vi skulle till Kalmar. Hittade bara lite små prylar, men lika viktiga är dem. En fin vas, knivslip, mini ugnsform m.m.
Max tkte det var lika roligt som jag :)
 
Han fick sin 5 mån vaccinations-spruta i fredags, det gick jättebra. Men han blev väldigt trött så han sov länge i sin säng på kvällen. Sen på lördagenskvällen så blev han otroligt grinig, då började hans tänder komma fram ännu mer. Stackarn.. 
Men något riktigt stort i våran lilla familj är att Max sov i sin egna säng hela natten inatt! Jag fick honom att somna vid kvart i 11, sen vaknade han först vid 3 & då fick han lite mat sen fortsatte han sova till halv 7 ungefär. Och idag så  är jag inte trött för 5 öre, heeeelt underbart! Att sova i sin egna säng helt själv det var 5 månader sen det hände, haha! 
 
Nu vaknar lilleman här, tjing!

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0