julemys

Julafton och alla dagar som är innan & efter har varit otroligt mysiga, fick julklappar som jag inte trodde att jag skulle få & stunder som är otroligt roliga att få uppleva. 
En sån här känsla får jag varje gång jag vaknar upp på morgonen & får se att min Jhonny ligger där & sover. :)
Julklappen av mamma & Göran, denna ljusslinga har jag velat ha i evigheter känns de som, så nu har vi fått lite myslyse i hallen. :) LOVEIT!

 På denna mellandagsrean så visste jag att jag skulle inte hitta ngt då de inte är ngn rea nu längre, de är bara ett skämt känns de som. Men, dundunduuuun... Så var de 50% rea på ALLA skor på Intersport & hittade dessa underbaringar. Har inte ett par riktiga vinterskor då alla jag har är gamla & har blivit slitna. När man har småbarn/bebis så behöver man ett par riktiga varma skor, och att de är apsnygga på också är ju ett plus i kanten. 
Betalde 350 kr för dessa varma jäklarna, HELTOK! :D
Då piedelstalen nu är i hallen så flyttade jag sminkbordet till där de hade stått & gjorde rent de från alla smyckesaskar & satte dit 2 jättefina ljushållare som jag fick av Stina i julklapp & Voluspa-ljuset som jag fick av Manda. Nu börjar det bli myspys i denna lägenhet också! Wiiiie :)
 
Lite småförändringar som har hänt här under julefriden, vad fick jag av min karl då?
3 böcker av Isabelle Löwengrip-Spångberg"Blondinbella", börjat läsa hennes "Babyboost" verkar riktigt rolig & bra! :) Ett par nya Flattered-mystofflor, mina första par är för små efter graviditeten :(
Och ett tv-spel, hihi ;D
 
Nu måste jag kila! Tjing! 

kiloras

I snart 4 månader har jag ammat Max, helt sjukt att tiden har gått så fort men det är ju som alla säger också när man får barn "njut, för tiden kmr bara flyga iväg". Ja, man hör på de men man förstår de samtidigt inte. 
Men ska försöka sluta sakta men säkert att amma vid 6 månader ungefär, ska bli ganska skönt, inte bara för att jag slipper vara så fast vid Max hela tiden för att kunna ge honom mat utan jag slipper äta så jävla mycket. Jag tycker jag äter mycket nu men det tycker tydligen inte min kropp. Ja, jag ska vara jobbig nu & säga att jag kan äta hur mkt som helst men jag går ändå ner i vikt. Jag förstår en liiiten bit hur de som har det såhär 24/7 hur pain in the as det är att kämpa ner mat för att de försvinner lika fort som man tuggar, typ.. 
Min vikt sen graviditeten? När jag blev gravid så vägde jag cirka 56 kilo(mkt muskler), precis innan förlossningen så vägde jag 70 kilo, nu i detta läget så väger jag 52 kilo. Ja, jag vet att jag måste gå upp.

Tror att Max tar mina kilo bokstavligt talat, haha. Vi var hos BVC idag & vägde/mätte honom, han väger nu 8820 gram & är 68 cm lång. Och han är inte ens 4 månader än, han blir ju det på lördag :)
 
Skämtade med Jhonny innan & sa att det är tur att vi ska käka julbord 2 dagar i rad nu iaf, höhö. Försöka se lite komik i det hela. 
 
 
"Ät ett extra mellanmål om dagen" 
 
Tjingeling! God Jul ni som läser & håller er uppdaterade om mina vardagsproblem ;) 
 

helgen

Denna helg så har vi varit i Simrishamn & besökt svärmor, Maarit. Jag hade med mig rocky road-julgodis & hon beställde sådant till påsk också, så antar att hon tyckte om det väldigt mycket, haha.  Alltid kul att höra de, även om rocky road är 2 årings enkelt.. ;) Och så hade vi köpte en dataväska till hennes nya MacBook :)
 
Jag fick en jättefin hjärt-lykta som man hänger i fönstret, tänkte att den passar i köket eller Max fönster. Får se i vilket de blir, sen fick jag röda julkulor, riktigt mörkröd färg, lovely! Jag tänkte sätta upp den lilla granen också men hade inte kulor till den så nu blir den uppsatt imon, ännu mera jul! Ska sätta upp julgardinen i köket imon också, måste göra de. Kunna njuta lite av den också innan allt ska ner igen :( Sen frågade hon om jag ville ha några lila julkulor också i förbifarten & det var klart jag ville de! Så får se om det passar ihop allting i lilla granen eller om jag måste välja.. :/
 
Jhonny fick vantar, riktigt sköna & varma, perfekta nu till vinter-kylan. Necessär, riktigt manlig & fin, gråaktig med lite produkter i den. Sen fick han en grå stor handduk, handdukar har man aldrig för mycket av så. ;) 
 
Vi fick äta julbord på lördag-lunchen med allt som hör till de, riktigt gott! & till kvällen så orkade vi bara äta lite gröt sen gick vi & lade oss vid halv 10, kan ju säga att vi alla var otroligt trötta efter den dagen. 
 
Max fick en nappflaska & en dinglis-nalle av Maarit i julklapp, myspys. :) Nappflaska kan man aldrig få för många av när man inte orkar diska & när man ska ha med sig både i skötväskan, väskan m.m. Kan tänka mig till sommaren som kommer så är det otroligt skönt att ha många flaskor då man måste dricka mycket som ett litet barn. :) 
 
Men nu när vi har varit iväg i 2 helger i rad så ska det blir otroligt skönt att vara hemma nästa helg & sen där efter så är det ju faktiskt julafton & allt vad som händer där runt omkring. :) 
 
Nu kallar en viss herre efter mat, ja Max menar jag.. Tjingeling! 
 

kärlekar

Under sin livstid som man har på jorden så har man många olika kärlekar, så som pojkvänner, husdjur, materiella ting etc. Men den första kärleken är väl alltid speciellast, just för att då får man känna den känslan för första gången & det är oftast de man kommer ihåg när man tänker tillbaka i sin livstid. 
Min första kärlek för en hund var min äldsta barndomsväns hund, Bessy. När jag tänker tillbaka till en hund när jag var liten så är det direkt på henne.
Första kärleken för en katt är såklart min stora panter Bamse som just nu bor hos min bror Alle. Han har varit med mig sen jag var 8 år, var med från Strömsberg in till stan där min tonår tog start & han finns kvar i mitt liv än när jag har barn. Han är rasen brittisk korthår så hoppas att han kommer att leva tills han är 20 år. :)
Min första kärlek till en pojk var en kille som gick på Strömsberg´s skolan, vet inte om jag kan kalla det kärlek till honom förresten, haha, han var min första "pojkvän" iaf, kärlek så tidigt i åldern känns lite fel? Linus Ekberg heter han iaf, vi gifte oss i skogen utanför skolans område & sen när han flyttade så fortsatte vi att skicka brev till varandra. Ja, herregud så gulliga små barn är ibland^^, 
Med materiella ting så menar jag tex sin första leksak/gosedjur när man var liten, jag hade ganska många gosedjur i mitt rum, en vit katt, en elefant, björnar m.m. Kommer inte ihåg dock vilken som var min favorit.. 
 
Vi har alla haft/har olika kärlekar här i livet, tkr vi alla ska ta vara på dem man har, är tyvärr allt för lätt att de försvinner annars. Mer kärlek! <3
 
Tjing!
 
 
 

tripp

Denna helg så blir det en tripp till Malmö med hela familjen, Jhonny, Max, Chevelle & jag. Vi ska hälsa på Jhonnys kompis Anders & hans flickvän Ann-Sofie. Alltid lika kul att träffa dem :)
Ska bli spännande dock att se hur dessa dagar blir med en bebis bredvid sig, det är ju han som bestämmer om man ska stanna & ta en fika helt plötsligt i gåendet om man säger så, haha. 
Min ena bror Daniel är snäll & kollar till Smulan medans vi är iväg :) Får väl se om de blir ngt shoppande, de senaste året så har jag inte hittat ngt jag vill ha i kläd eller inredningsväg så får la se! 
Påtal om shopping så hittade jag för första gången lite kläder på Gina tricot som jag inhandlade i måndags, var kul att få lite nytt i garderoben. Var sjukt länge sen så det behövdes... Hittade 3 plagg, en 3 kvartsärm tröja & 2 "blusar" typ. Kanske ngt att ha till julafton även om de inte var jättejuliga så funkar de säkerligen. Få ha kjol & röda strumpbyxor eller ngt för kompensera. 
 
Får se vad som händer idag, ska försöka bli klar med julandet här hemma så allt är klart tills vi åker till skåneland.
Ska kika lite julklappar på nätet också, alltid lika kul :)
 
Tjing! 

middagstjockis

Igår så kom Manda & Jenny över för att vara barnvakt till Max medans Jhonny & jag gick till Michelangelo & åt en jättegod planka m oxfilé för mig & fläskfilé för Jhonny. Efterrätt så blev de pannacotta & walnötscheesecake. Vi åt så fort så vi hade 3 kvart kvar tills vi var tvungna att vara hemma så då gick vi till Espresso house & tog en varsin chai latte & kladdkaka m nötter & kolasås på m grädde till. Ja, vi tjockade oss rejält & det får man göra ibland. ;)
Jhonny blev riktigt mätt medans jag som ammar kan äta tills jag stupar & då blir jag inte mätt då heller känns de som. Bästa viktnedgångssätt är att amma! Ett litet tips till er som kan de (& behöver) ^^,
 
Jag har börjat förstå att Max & jag luktar likadant, Jenny sa att Max luktade som min parfym på dopet. Jag använder inte parfym... Mamma sa att jag luktar Max när jag kramade om henne. Jadu, jag hoppas då att vi luktar gott iallafall, alla luktar ju på Max så det hoppas jag! 
 
Var hos sjukgymnasten för andra gången imorse, det går bara bättre & bättre för mig rygg nu! :)
Han tryckte ut några knutor till & sa att jag skulle fortsätta med mina övningar 2 ggr/dagen. Så det är bara att fortsätta att träna hemma på mattan, men skönt att de går åt rätt håll iallafall. :)
 
Nu ska jag sätta snöre i våra julkulor så vi kan sätta dem i granen! :)
 
Tjingeling!

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0