krångel

Då jag har slut på space i min telefon så sitter jag nu med min gamla dator & har kopplat in min telefon & tänkte ta bort musiken på den & lägga över mina bilder på våran externa hårddisk/router så jag äntligen kan uppdatera min mobil till nya operativsystemet 8.0. Och för att jag tar min gamla dator är för att min telefon är kopplad till de Itunes. Men bara för att krångla ännu mer så måste jag ominstallera Itunes på datorn nu för att de var tydligen skadat på ngt sätt, apa också.. 
Så tänkte att jag kan underhålla mig att blogga så länge!
Denna natt så sov jag väldigt bra, Jhonny fick sitt nya tv-spel igår så han satt uppe till 4 inatt & spelade & underhöll Max. Sen vid 8 så gick jag upp imorse & tog hand om honom & mig själv, åt frukost, läste mina bloggar etc. Sen vid kvart i 10 ungefär så gick jag ut på långpromenad med Chevelle & Max i vagnen. Det gick kalasbra faktiskt :) Det var väldigt skönt att få lite frisk luft tidigt på morgonen också, inte jättemkt folk ute & man kände att man har hunnit med mycket när de bara är förmiddag ännu. 
Jhonny vaknade runt halv 12 tiden så ordnade vi lite lunch/frukost till Jhonny, sen åkte vi ut till Blomsterlandet & köpte en blomma då jag tyckte det fattades en lite högre blomma i sovrummet. Tror det blir mycket bättre nu :)
Sakta men säkert så hittar man lite som fattas i hemmet, blommor gör ju mycket. Om de bara hade varit lite lättare så de överlever så hade jag haft många & definitivt många orkidéer men de dör så fort de kommer in i vårt hem..
 
Nu börjar Itunes blir klarinstallerat, fortsättningen följer för mig!
 
Tjingeling ;)

kak-bak

Jag fick lite smått panik nu, kom på att jag måste baka några småkakor till kalaset på söndag. Men jag har ingen aning om vad jag ska baka?!
Bara för att jag inte orkar söka på internet eller städa våran toalett så tänkte jag blogga lite först om min panik, haha. Lathet på hög nivå, eller bara helt enkelt skjuta mina problem åt sidan.. :P
 
Har nog troligtvis hittat frissan som jag ska klippa mig i inatt också, medans jag vaggade Max så kollade jag i min gamla frisyrtidning & hittade en som var fin. Jhonny accepterade den också, ett plus i kanten på de hela. ;)
Det blir väl som alltid, jag klipper det kort sen orkar jag inte hålla de kortklippt för då måste man gå & klippa sig var 6 vecka, så då blir de att jag låter de växa ut så som jag har låtit de göra nu. Jag är hopplös ibland.. Jag har inte klippt mig på 8 månader så de har växt en del på denna tid kan jag säg, ska bli förbaskat skönt att klippa bort en del av håret & få bli lite fin igen. Har haft uppsatt varje dag sen början av sommaren så börjar bli väldigt trött på det nu. Ska försöka mig på en för & efter bild men de brukar oftast glömmas bort så ska inte lova ngt. ;)
 
Nä, ska göra lite nytta nu när han sover.. Ska börja med städning av toan, så tråkigt..
 
Tjingeling!

sömn

God morgon. 
Inatt så vaknade jag vid kvart i 2 av att Max ville ha mat, efter de så ville han inte sova så jag gick upp för att underhålla han, klockan blev 4 så gav jag upp. Gick in till sovrummet så Jhonny tog över, klockan 6 vaknar jag av ett gallskrik då Jhonny byter blöja på honom & jag gör redo mig för att han vill ha mat igen. Efter de så hör jag att vi behöver byta blöja igen så vi går båda upp & hjälps åt, men i mitt av all kaos så kommer en fontän av skit på min mage/lår som rinner sakta ner på mitt ben. 
Japp, detta har varit min natt/morgon. Nu sitter jag här & vaggar honom i vagnen, jag är nyduschad & vill sova i min varma säng där jag har min sambo som är sådär perfekt varm så man bara vill lägga sina kalla fötter på hans innelår...
Men ja, får vänta tills Jhonny vaknar så får vi bytas av igen tror jag. Testade att sluta vagga vagnen men då vaknade han, han har sovit oroligt hela natten, undrar varför just inatt :S
 
Hoppas alla andras natt har varit bättre än min! 
Har ett råd åt er alla, ta aldrig sömn förgivet. 
 
Tjingeling. 

barn m fest

De senaste åren så har jag alltid haft en fest där alla mina närmsta vänner kommer & samlas hos mig för att fira mig lite men samtidigt haft en anledning till att festa & dricka lite. Men detta året går inte riktigt de, eller rättare sagt, det är slut med att festa så man stupar nu längre även om jag aldrig har varit en sådan person. Men nu vill jag absolut inte vara en sådan person då jag nu har ett ansvar för en människa & sprit gör inget rätt när man har barn i närheten eller ska träffa barnet senare. Speciellt jag som är otroligt lättpåverkad också, visst kan smaka en smutt men absolut inte dricka en drink eller en flaska själv. 
Jo, det jag skulle komma till var att dessa fester som jag höll var för att få träffa alla mina vänner under ett & samma tak. Men en fest kan man ju inte ha nu, så då är frågan, vad ska man göra då för att få alla hem till sig under en stund?! En liten fika känns löjligt om man skulle säga de till dem som inte ens bor här längre, "kom hem till karlskrona för en liten fika hos mig" *dör av skämdhet* 
Ja, svårt äre.. Får väl kanske inse att de inte riktigt går att få ihop ngt speciellt i år, kanske nästa år.. Får ta småfikor med alla enskilt istället, som vi brukar göra, haha. 
 
Har fixat klipp-tid till nu på måndag iaf, ville ha de klippt till kalaset på söndag men man kan tydligen inte få allt om man är sent ute.. -.- Nu ska jag bara hitta någon frisyr jag vill ha de klippt i. Alltid lika svårt, vill ju ha ngn sorts bild på ungefär hur jag vill ha de, sen om frisören kan tipsa om ngt annat så är de bara ett plus i kanten. 
 
Ska kika på internet lite om de finns ngn inspo till klipp.
 
Tjing! 

Garderoben

Idag har jag lagt undan mina gravid-kläder & tagit fram mina vanliga kläder igen, det var en del jeans som jag hade glömt bort att jag hade. Har inte kunnat bära jeans sen i våras så de känns som en evighet sedan & i slutet så saknade man att kunna ta på sig ett par jeans & en vanlig t-shirt när man skulle ut någonstans.. Nu istället måste man tänka att man ska kunna ta undan tröjan/linnet för att en viss herre ska kunna hänga på min tutte, japp, apkul.
 
Tänkte dra ut & gå en morgonpromenad imorse då det var så skönt igår att göra det, men när jag hörde att de regnade ute så sket jag i den idéen totalt. Jag fixade med min garderob istället & där emellan så får man vara mamma. Tänker att om man är ute med Max i friska luften så blir han kanske lite tröttare också, vet inte om jag tänker rätt men ja, de kan ju inte skada iaf att få lite frisk luft. :)
 
Ikväll så ska jag träffa Stina, vi skulle egentligen ta en promenad men med detta skitväder så blir det nog en te-mys kväll istället. :) 
 
Just i detta nu så ligger Max i sin vagn & sover & i sömnen så skrattar han läskigt, precis som skräckfilmen med en docka som ska döda folk, kommer inte ihåg vad den heter nu bara för det.. Chuck kan de nog vara? När min ena bror Alle hörde Max skratt så blev han livrädd & sa att han skulle få mardrömmar för detta, höh, roligt värre. 
 
Medans han nu för en gångs skull sover så ska jag ta lite me-time. Typ borsta tänderna, har jag inte gjort än idag.. 
 
Tjing! 

Tisdag

Denna morgon så tog Manda, Jenny, jag & Max en morgonpromenad genom stan & runt omkring, mycket behagligt även om de var lite kyligare så tunna vantar behövdes så var de skönt när man hade börjat traska lite så värmen uppkom i kroppen. :) 
Vid 9 tiden så var vi redo för frukost så vi gick till Espresso House & tog frukost-paketet. Var riktigt gott att dricka chai latte när man är lite frusen. Max var snäll som vanligt, även om han gnällde lite så var de bara för att påvisa ibland att han behövde byta ligg- sittställning eller äta. Alltså mycket lätt att ordna. ;) 
Även om de var otroligt jobbigt att ställa klockan för att traska upp för att hinna göra sig iordning lite iaf så var de totalt värt de när man väl var ute i friska luften!
 
Nu på eftermiddagen så har jag bakat Gula rutor inför mitt kalas, ska läggas i frysen inför söndagen ska komma. Jag kom på att mamma ska göra choklad & banan tårta till mitt kalas så att göra något chokladigt innan tårtan blir lite kaka på kaka så var tvungen att hitta något annat utan choklad, men jag gör nästan allt med choklad så jag stod lite tomhänt, men Manda & Jenny hjälpte mig tur väl, gula rutor kunde man ju göra! Har aldrig gjort de själv, men har ätit dem. ;) Så nu ska jag bara komma på en sista grej att ha innan tårtan så är jag klar, en liten lätt kaka kanske, men vad? Får googla små kakor, haha! Eller kika i mina små böcker..
Kan inte baka mer idag iallafall, får hitta nästa sovtimme för Mr M imorgon så får jag fortsätta att baka då. 
 
Får se vad denna dag har mer att erbjuda. :)
 
Tjing! 

Önskelista

Just nu i denna stund så har jag en chihuahua bredvid mig & en bebis på bröstet som sover som en stock. Min sambo brukar sitta bredvid mig också, men han är upptagen med ett viktigt möte inne på toa just nu, haha! 
Denna söndag så har vi städat lägenheten, chillat framför tvn, handlat MacBook Air på Elgiganten, sovit i 2 timmar.
Hunnit med en hel del även om de känns som att vi inte har gjort ett dugg denna dag. Kan vara så ibland.
 
Snart så fyller jag år då, tänkte visa lite vad jag önskar mig detta år :) 
Flattered inneskor, apmysiga. Har ett par vinröda som jag fick av Jhonny i julklapp men efter graviditeten så har jag fått större fötter så de är för små nu :'(
De har en hemsida, Flattered.se där de har sin finfina webshop. Om man inte bor i stockholm vill säga då kan man shoppa dem i butik.. Kostar 1095 kr.
På hemsidan kissjohanna.se så finns de riktigt fina väskor som ser ut som böcker, just den som jag vill ha är denna. Omslaget är från "A midsummer nights dream" av William shakespear. Kostar 695 kr så de är ju inte jättebilliga direkt.. 
 
En spa-dag hade man inte direkt tackat nej till, efter en graviditet & förlossning så känns de som att kroppen & hyn hade inte tagit skada av de.. Likaså en klipp- & slingtid hos en frisör, som det är nu så börjar jag äcklas lite grann av mitt egna hår. Tror jag ska gå till frisören nu denna veckan innan mitt kalas så man kan för en gångs skull ha nersläppt utan att skämmas. 
 
Nä, nu ska jag kontakta lite släkt & berätta att mitt kalas är på nästa söndag.. ^^
 
Tjing! 

Vuxenpoäng

Vuxenpoängen bara flyger in nu när man har barn, men visst, svårt att inte skramla in dem.. 
Vi var på Handelsbanken igår & öppnade upp ett sparkonto till Max, då började bankkvinnan snacka om aktier & fonder hit & dit. Jag fattade noll, kollade på Jhonny & kände mig som en ren idiot. Men nu är hans konto up & running iaf! ;) Första barnbidraget kom in på mitt konto igår också, kändes som att jag var 16 igen & bodde hemma & fick mitt barnbidrag. Men nu var de visst till mitt egna barn, helt sjukt.. 
 
Kyrkan & församlingshemmet är nu bokat inför hans dop, vi har (Jhonny har) fixat med inbjudningskorten & ska beställa dem på måndag, vi tänkte ha betänketid under helgen om vi är helt säkra på färg, text m.m. 
 
Medans vi satt & åt lunch på Espresso House så skrev vi upp alla vi skulle bjuda för att se hur många kort vi behöver beställa, allt som allt så slutade vi på 39 pers. Japp, lycka till att försöka baka världens-största-tårta-till-40-pers... Men fick lite små bra tips av Manda :) Tänker att på måndag, då ska jag kolla upp lite tårt-inspo inför dopet/mitt kalas. 
 
Jag fyller ju år den 2 oktober så ska ha mitt kalas den 28:de sept. Då blir de planering som heter duga för att se vad som ska bakas, städas & putsas. Älskar att ha mitt egna kalas, kan vara för att jag älskar presenter men ja.. höh (a)
 
Nä, nu ska jag gosa & lukta på min bebis. :)
 
Tjing! 

Chevelle

Chevelle har bara blivit jobbigare & jobbigare när vi ska klippa hennes klor så nu gav vi upp & gick till Hundbiten & fick hjälp. Underbart! De hade ingen munkorg som var så liten som skulle passa henne då jag sa att risken finns att hon kommer bitas då en främling kommer att röra henne. Så jag fick hålla i henne medans hon stod på deras bord och hålla i hennes huvud & framben medans de tog bakbenen. Alla klor blev klippta tillslut men de var inte med lite tålamod & svett som fick komma fram.. Hon var riktigt duktig om man jämför med här hemma & vi fick bra tips så nu vet vi hur vi ska göra till nästa gång :) Tror det hela hjälpte att hon själv fick stå på sina ben. 
 
Vi alla gick ner till Hundbiten, Max, Jhonny, jag & Chevelle. Så vi fick se hur Chevellen beter sig med en barnvagn också på en lite längre sträcka & hon fattar inte än att om hon är framför vagnen så kommer hon bli överkörd men hon lär sig väl efter ett tag. :)
 
Nu när vi kom hem så fick hon ett litet hundben som vi köpte från Hundbiten då hon var så duktig, sikken lycka från hennes sida! Hoppas bara att hon fattar de också, haha. 
 
Tjing! 

evigheter sedan

Tjolahopp vad tiden går fort & bloggen har glömts bort totalt men jag har en riktigt bra anledning till detta, jag har blivit mamma dumdumduuuuuuuum. *chockad min*
Och nej, min förlossningsberättelse kommer inte att komma upp på internet eller här, jag kan ju bara säga såhär:
Kvinnor som föder är hjältar. Mammor som föder mer än 1 barn, de är mina superhjältar.

Kärleken till mitt barn? De är oändligt, den blir bara större & större för var dag som går för denna lilla herre. Likaså kärleken till min sambo, vad hade jag gjort utan denna man? Mycket bra fråga som jag inte kan svara på & inte vill jag veta svaret heller. 
 
Jag börjar få rutin på detta nya liv, på natten så väcker han mig varannan timme för att få mat. Vi har en deal han & jag att vi kollar blöjan varannan gång så orkar både 2 mer. ;) På dagen så har han 2 sov-kör, 1 på förmiddagen & 1 på eftermiddagen, där han sover ungefär 4 timmar i sträck. På den tiden så hinner man oftast göra allt som man annars gör, tar hand om sig själv så som duscha, borsta tänderna & borsta håret, haha. Och ta hand om hemmet.
 
När var vi på sjukhuset då? Jo, den 27/8, så han kom 2 dagar tidigare än planerat. Vi åkte hem från BB dagen som han skulle ha kommit egentligen, lite små komiskt. 
Han har lite gulsot men förhoppningsvis så kommer detta att försvinna så fort som möjligt. 
 
Det har gått riktigt bra med djuren också, Smulan tittar på honom & luktar lite försiktigt ibland. 
Chevelle var försiktig i början & skakade för hon var lite rädd för detta lilla som ibland kunde sparka & slåss rakt ut i luften utan förvarning. Men nu kan hon gå fram & slicka på honom när han har sår på huvudet (de tar spruta i huvudet på honom för att kolla gulsoten) & hon ska alltid ligga i mitt knä när vi ammar så hon är nära & kan vakta. Vi kunde inte ha mer tur med djuren. :)
 
Såhär trötta har vi varit de senaste veckorna: 
Men det börjar ordna till sig sakta men säkert nu. Man börjar vänja sig tror jag ;)
 
Tjing! 

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0