Elsa´s cafe

Var igår ute på stan med Manda & Jenny, så ofta jag träffar dem nu har vi nog aldrig gjort sen vi alla gick i samma skola känns de som, haha. 
Iallafall så testade vi på det nya cafeet som ligger bredvid Time, mittemot Simsalabim, Elsas. Riktigt fint inne & stor plats att sitta ute om man vill göra det. Färgen som de hade satsat på inne var rosa, men visst om man lyssnar på namnet till cafeet så förstår man samtidigt att de är ett tjejigt café. Och som Jenny & Manda var så kloka & sa "Hur många killar går ut & fikar, som vi tjejer?" Inte många.. De hade en trappa ner i cafeet också så man kunde sitta nere i källaren & fika också, även om det bara fanns ett litet fönster så kändes de ändå inte instängt. Tycker de har lyckats riktigt bra med inredning & mysighet, de hade bra musik också. :) 
Själva fikan då? Jag testade på en rabarber&jordgubbskaka m vaniljsås. Riktigt god, Jenny & Manda käkade tacopaj & de sa att de var nöjda också, lite stark var den tydligen bara (av jalapeno tror jag). :P
 
Kikade vart mitt paket från Nordicfeel.se är någonstans & de är tydligen uppe i Borås för sortering, preliminärt leverensdatum är 30/6. buhu, hade hoppats på att få det idag kanske, men då får man vänta en hel helg också. poop.
 
Tjingeling!

shoppande hjärtslag

Då jag har gått nästan i 1 månad & 2 veckor utan att ha fått pengar så kände jag mig vääldigt pank de senaste dagarna, har ändå försökt att dryga ut så mycket som möjligt de sista dagarna men det blev svårare & svårare.. Men igår så ramlade det in pengar på mitt så hungriga konto! Och vilken lycka jag fick, nästan så man ville börja gråta men jag höll igen. Vill inte vara en hormonstinn gravid kvinna som grinar åt allt. ;)
Så nu ikväll så har jag beställt Blondinbellas produkter från LCC, som jag har längtat & trånat efter att kunna klicka på den där stora "köp"-knappen! Och så snabba som de är på Nordifeel.se så kommer jag säkert ha produkterna imorgon, sikken lycka! Det som hamnade i min lilla varukorg är:
 
Dry Schampoo, LCC´s egna beskrivning:
LCC Good To Go är ett torrschampo som ger håret en nytvättad känsla med fantastisk volym. Går även att använda i nytvättat hår för ökad volym. Good To Go tar bort överskottsfett i hårbottnen. Doft av söt kolafudge. Spraya vid hårets rötter och tupera för ökad volym (om önskvärt).
 
Och LCC´s schampoo & balsam, ska bli så himmelskt att få duscha med hennes produkter igen, luktar mmhhm-mumma. :) Stora flaskor köpte jag också denna gången, de små har endast 100 ml, dessa har 250 ml. 
 
Men ja, annars denna dag så var jag hos barnmorskan i förmiddags & mätte magen, frågade frågor & lyssnade på hjärtljud, såklart. :) Blodtrycket kollades & de var perfekt, och jag låg enligt min kurva när de mätte magen & hjärtat slog som på en frisk pojk enligt barnmorskan. Mycket nöjd med att vara en "perfekt" blivande mamma. Det bästa med dessa besök är när jag får höra på hjärtljuden, då får man nästan samma känsla som när man såg på ultraljudet & man fick se han för första gången på riktigt, inte bara känna honom.. 
Jag berättade för henne att det är först nu dessa dagar som jag börjar känna mig jobbigt tung/trött med graviditeten & hon sa att barnet är ungefär 40 cm & väger cirka 1600 gram så det är klart att det börjar kännas lite nu att han finns där inne.
Jo, 1 par som var med på föräldragruppen födde en dotter igår, 6 veckor för tidigt, hon är förstaföderska också, fatta att jag fick lite stopp på luft när jag hörde detta. Tänk om jag föder i mitten av juli tex?! Heelt sjukt.. Men ja, alla är vi olika, jag kanske går 2 veckor efter min beräknade dag så man vet aldrig, men jag blev lite chockad.
 
Tjingeling! 

Förståelse

Har alltid sagt att om man ska förstå en annan människa så ska man testa att gå i dennes skor, tex. kundtjänst-jobb, så mycket skit som de får ta vet man aldrig om förrens man har testat att jobba som de. 
Denna lärdom med graviditeten har jag nu också, förrut när jag har sett gravida så har jag alltid tyckt de var konstigt när de går & tar på magen ibland, bara sådär liksom.. Men som sagt, man vet när man har testat dem skorna också. ;) 
Igår var första dagen någonsin i denna graviditet som jag tyckte det var jobbigt att vara gravid. På förmiddagen när jag skulle träna på Wellness så gick allt bra med uppvärmningen men när jag skulle börja köra på mitt hemmagjorda gravid-pass så började jag må dåligt, yr, kall svettas m.m. så efter 30 minuters kämpande så gav jag upp & gick hem förbannad som ett bi. 
Sen när jag fortsatte med min dag så fick jag ont i ryggen som fan & allt gick bara åt skogen. Det var första gången som jag verkligen kände av smärta av en sammandragning & ett konstigt hugg. 
Men ja, jag har nästan bara 2 månader kvar nu så det blir väl jobbigare var dag som går, man jag har väl varit lite bortskämd de senaste månaderna & mått otroligt bra.
Jhonny påminde mig att den första tiden i graviditeten inte var allt för vacker heller, man glömmer allt för fort. Farligt fort!
 
Imorse när jag låg och sov så ville M ha sitt första träningspass, så han låg & sparkade/boxades på samma ställe ungefär 7-8 ggr så vaknade till detta & var för trött för att flytta på mig så han fortsatte tills jag allt flyttade på mig. 
Vaddå envis unge!?
 
Tjingeling! 

Minisäng

Nu denna veckan så fick vi hem våran bebissäng, vi tänkte att eftersom vi har fixat med allt annat så som skötbord, tvättat bebiskläder & sängkläder, och ordnat med barnvagnen så kunde vi väl lika gärna spika ihop sängen också nu. 
Tänkte skriva att sängen var nog roligast av allt & göra iordning men det var lika roligt & fixa med hans kläder i hans byrålåda & försöka bestämma vilka kläder som ska med i BB-väskan. Allt är roligt på sitt sätt. :) 
 
Nu har jag packat BB-väskan också, även om det är 2 månader kvar så är det ganska skönt att ha den klar så slipper jag göra det sen. Allt börjar bli småjobbigt att göra, redan, så att packa den väskan nästa månad skulle nog bara vara ännu jobbigare då. Om inte Jhonny & mamma hade tjatat så hade jag ju gjort det i slutet av Juli så ja, ibland så har de rätt också..
Vad packade jag med då, jag tackar att vi har internet annars så hade jag glömt över hälften av sakerna.
-Sköna leggings
-linnen/långa t-shirts som är amningsvänliga (att man ska ha amningsvänliga kläder hade jag ju totalt glömt bort)
-lypsyl (man får tydligen torra läppar av lustgasen)
-mina skönaste trosor som jag kunde hitta
-deo
-en liten mössa till M
-2 nattlinnen & shorts att sova i
-mina bästaste inneskor
-3 bodys till M
-2 byxor till M
-2 heldräkter som man knäpper från ben till hals (pajamas) till M
-trosskydd. hörde att sjukhusets är gigaaantiskaa så för att slippa känna mig som en pensionär så kan jag alltid hoppas att jag kan använda mina egna^^
-anteckningsbok & penna. Tog min bok som ingen annan får läsa i förutom jag då jag tänker att där får jag skriva av mig om allt & inget, för tänk om man bara känner helt plötsligt "vem är den där bebisen, han vill inte jag ta hand om, varför gjorde jag detta?!" Ja, man vet aldrig vilka tankar som kommer upp, kanske bara är rosa himmel men just in case..
 
Igår så var det lövmarknaden & självklart så skulle han börja pressa neråt då, göra allting så mycket jobbigare & obekvämare. Jag fick känna på min första riktiga spark på revbenet med tror jag, skuttade & skrek till lite när han gjorde det. Han har nog bara snuddat innan då denna kändes otroligt mycket mer. Spännande värre!
Det är så otroligt mycket som man hoppas på att allt ska gå som det ska, man hoppas att han växer som han ska, att alla organ & lemmar är där de ska vara & utvecklas fullt ut, man hoppas på att han ska lägga sig på rätt håll, man hoppas på att förlossningen går bra så han inte skadas påvägen, man hoppas på att han är frisk. Liksom, om man har tur med allt de, då kan man ju nästan sluta hoppas på att man kommer ha tur med något annat i sitt liv, haha!
 
Nä, nu får ni ha en glad midsommar så hörs vi när vi hörs. :) Tjingeling!

maxi/långkjol

Idag är vädret lite för svenskt för min smak, det är varmt som fan när solen kommer fram sen när den försvinner så blir de kallt som attan. Det får hålla sig antingen kallt eller varmt hela tiden, svårt att klä sig när det är såhär.. 
 
Detta har resulterat sig i att jag har stannat inomhus idag & lekt hemmafru istället.
Vi var uppe med resterande saker upp på vinden som skulle upp dit, ställt iordning m skoskåp, hämtat en väska uppe på vinden samtidigt så jag har ngn att packa i (har en mor&sambo som klagar att jag måste packa BB-väska NU), dammsugit, städat toan & dammat av lite i lägenheten, packat upp sista kartongen så nu vill jag inte se fler kartonger mer på ett tag. ;)
Det jag egentligen skulle göra idag var att få upp gardiner i lägenheten men att stå & stryka dem på vår mini-strykbräda är inte så himla lockande.. Får bli nästa vecka (a)
 
I förmiddags så var jag på Lidl med Elin & glada Lykke, kollade in deras maxikjol som de säljer denna veckan & en sådan blev det. Som jag har letat i några månader nu efter den perfekta långkjolen så hittade jag den på Lidl, vad ska man säga om det liksom.. Älskar mina långklänningar men med den växande magen så tänker jag att en kjol är kanske lättare :) Efter det så gick jag till arbetsförmedlingen då det var ett obligatoriskt möte idag, tog 20 minuter sen gick jag hem lättad att det gick fort på AF. 
 
Imorgon är det sista gången vi ska träffas på Föräldragruppen, allt som man har lärt sig där är helt oslagbart. Är riktigt glad att vi fick en plats med där annars så hade man varit väldigt vilsen fortfarande känns de som. 
Nu fattas det bara att vi ska till förlossningen & besöka (innan förlossningen) i augusti också så är jag redo sen, förhoppningsvis.. 
 
Sen vid 13 tiden så ska jag till pappa & bli uppdaterad på hur hans postlåda fungerar & vad jag ska sköta medans han är iväg i Italien/Europa i 15 dagar, inte alls avundsjuk så jag spyr. Samtidigt så ska jag hämta hem min  lilla cykel som är i hans parkeringshus & ställa den där den hör hemma, utanför vår lägenhet. :) Den kommer nog att behöva en liten upp-putsning så som pumpa däcken, städning & fixa med cykelkorg/lampor. 
 
Efter 15 tiden så blir de dejt med Malin! Hoppas vi traskar mot Gelato så jag får käka go glass igen, åt Pannacotta/cheesecake med Jenny & Manda igår & det var himmeeeeeeelskt. nomnom..
 
Nu ska jag börja med middagen, bakad potatis blir det idag! Tror ungen kommer att älska bakad potatis sen, haha!
Tjingeling :)
 

Långsam resa

Igårkvälls så bestämde vi att vi åker till Simrishamn imorgon & överraskar jhonnys mamma, så här är vi!
Hon blev jättechockad, hon kände inte igen Jhonny när hon öppnade dörren först & efter 20 sekunder så började jag skratta då hon såg så chockad ut & undrade vem fan de var som frågade efter kaffe, även om Chevelle sprang runt hennes ben i panik efter gos. 
Hon blev sen när allt hade smält väldigt glad över att vi kom & tiden har bara flugit iväg sen dess, har pratat, kollat på bebissaker & lagat mat. Vi körde lite fel dag kom vi på när vi körde vid norje, Sweden rock slutade ju inatt så alla skulle hem. Resan tog nästan 4 timmar istället för 2 timmar. Jättekul..
Men denna kväll så är det formul 1 så de blir att sitta med mobilen i några timmar, woho.. 
Lovade en gravid-bild för några veckor sen så här kommer en som jag tog i fredags innan vi gick till min bror för kalas. :)

Denna vecka som kommer så ska jag till barnmorskan & testa på glukosbelastning, menas med att jag ska dricka sockervatten för att se om jag har fått gravid diabetes.. Och inget vatten eller frukost får man äta innan, kommer att vara småbutter innan jag får mat i mig haha. 
Nu ska jag fortsätta försöka hitta roliga bloggar att läsa, wish me luck! Tjing!

bubbligt

Nu har vi flyttat in allt som ska vara i lägenheten, vi har fortfarande kvar saker i den gamla lägenheten men de ska direkt upp till vinden så inget jättestressigt. Meningen var ju att den andra skulle flytta in den 1 juni i den gamla lgh men då det blev en massa tjafs/osäkerhet/annat bajs så fick vi dubbelhyra på våra axlar istället. Vi som redan är rika, med ett kommande barn så kunde det inte komma mer passande. 
Inte nog med det så har vi tydligen en satkärring som bor precis ovanför oss, jag orkar faktiskt inte ens skriva om det här för min puls stiger till 1000 slag/min så för mitt barns hälsa så skippar jag det. Vi har skruvat bort våran ringklocka så nu kan hon plinga hur mycket som hon vill iaf. :)
 
För att skriva om något kul då,
firade Malin igår med en glass från Glassiären, var mysigt att äta go mjukglass & prata. Fick träffa hennes hundar Nova & Britta, så söta, som vanligt. ;) Jhonny & jag sa att vi skulle låna Britta några dagar så skulle satkärring få höra på skall men jag lägger hellre dynamit i hennes kropp om jag vill drömma om ngt. (a) 
Gick på stan med mamma idag på förmiddagen då hon hade lite ärenden som skulle göras, blev bjuden på lunch, åt 3Gs goa toast. :)
På torsdag så ska vi på möte med föräldragruppen igen, ska bli kul :) Sedan på kvällen är det återträff med ett gäng som jobbade/jobbar på Telenor, ska bli roligt att träffa alla igen & det blir nog lite överasskning för ngn av dem att jag är gravid, om inte det har spridits sig i lilla karlskrona redan. ;)
 
Helt sjukt vad vädret kan förändra sig från dag till dag, igår var de så skönt ute så man kunde gå ute med shorts&linne, men idag är det kallt & regnigt så man måste ha jacka & långbyxor. Jobbigt värre. 
 
Har varit lite dålig med träning för mig förra veckan då all fokus blev på packning & flytt så ska försöka bli bättre denna veckan, än har jag inte varit där men ska försöka masa mig dit. Hade nog egentligen behövt de, lägga all negativ energi på att lyfta tjocka vikter istället för att allt ska koka inom mig. 
 
Tjingeling!

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0