kvinnor

Jag har funderat på en sak..
Det där med att man som kvinna oftast ska tävla med andra kvinnor i mammaskap, vetskap, idéer whatever. Allt vad man kan hitta ska man oftast tävla i, om inte medvetet så undermedvetet. Hur uppkommer detta från början att de ska vara så? Är de ngt från uppfostran, vänner, släkt? 
Och sedan sådana saker som att man ser en bekant som man inte träffar ofta & då ska man helt plötsligt kolla bort eller bara strunta i att säga hej, varför? Jag vet inte, det är bara sådana tankar som har varit i mitt huvud de senaste. Att kvinnor är ganska komplicerade, nu säger inte jag att män är helt okomplicerade & perfekta, no way in hell. Men kvinnor har jag mer av i mitt liv än män. 
 
Ja, som sagt, mycket tankar & ganska mycket som bara åker förbi i öknen, haha. Från detta ämne till ett annat..
Vi kom på för ngr dagar sen att han har snart vuxit ur storlek 68, 74 sitter ganska bra så när vi var ute på shoppingrunda för Max idag så köpte jag i storlek 80, för att han ska kunna ha de ett tag. Det roliga i detta hela är min kusinsbarn som är 1 år & 4 månader har samma storlek. ^^
 
Tjingeling! 
 

Dop&kalas

Denna helg har varit helt fullproppad med händelser, igår så hade vi Max dop & eftersom att vi inte kunde göra iordning allt i lokalen på fredagen så fick vi göra de på morgonen innan dopet. Vi ringde in mina 2 bröder, Manda & Daniel som är gudfar, Sofia min syster kom sen med tåget & hjälpte till också. Så med alla dessa underbaringar så hann vi få allt fint! Att placera ut platskorten skulle vara schemalagt med vart alla skulle sitta, men vi hann inte planera de så blev att Jhonny fick slänga ut dem lite hur som helst. Sen när vi skulle sätta oss så kom vi på att vi hade glömt oss själva i hela kaoset men vi fick plats ändå. :) 
När vi gick fram till "altaret"(?) så kom alla känslor på en sekund känns de som, så jag kollade in i bakhuvudet på Manda & Daniel för att inte börja lipa påvägen dit. Haha, jag är hopplös. 
Men allt som allt så tycker jag att vi lyckades, även om jag inte hann prata med alla som jag ville, men får intala mig själv att de var omöjligt & att jag gjorde så gott som jag kunde iaf. :) 
När jag stod där framme & prästen pratade så kunde jag inte fatta att vi håller på & döper våran son, liksom, vårat barn som ska finnas här forever? Har vi ett barn? Ja, ibland så stannar jag upp i hela kalabaliken & fattar detta. När kmr jag sluta med de tro? 
Framstegen för detta underverk är att vi fick höra hans underbara skratt för första gången igår på kvällen, & idag så greppade han Pingu-leksaken när Jhonny gav han honom den. Alltså räckte fram händerna för att han skulle medvetet ta saken. Fatta, helt sjukt!
Idag så var de dags för pappas kalas, Max hade sina fina gubb-kalas kläder på sig & alla smälte lite när de såg hans söta gubbkeps. :) Men han sov igenom hela kalaset, från kl 14-18. Helt ofattbart att han kunde de, men otroligt skönt samtidigt! Fick goda kakor på kalaset också, både idag & igår. Sockerbomb, nomnom. 
 
En sak jag insåg idag också, en sorglig sak, jag har börjat få hängtuttar, jag dör.... Så har man bara amningsbehå också & de är fan ingen push-up på de heller, längtar som fan tills jag kan använda mina vanliga bhar. Har full förståelse för de som opererar sina tuttar efter alla sina barn. Ja, vilka problem man har..
 
Tjingeling!

kaos

I lördags så var jag med mamma på loppis bakom frukthuset & lite i Lyckeby så som Jula, ÖB m.m. Efter de så åkte vi hem till henne & pratade, lekte med Max, beställde ansiktsprodukter. Lite egentid med mamma helt enkelt, underbart att ha det ibland också! Händer inte så ofta nu för tiden men desto roligare är de när de väl sker :) 
 
När jag väl åkte hem så kände jag att min rygg bara blev sämre & sämre, när jag skulle gå hem till Manda för kvällsmys så började jag grina för att jag hade så jävla ont. Då förstod jag att jag är tvungen att ringa doktorn & att detta ej kommer att gå bort av sig själv, tyvärr....
 
Hälsohuset sade idag att de låter som ett ärende för sjukgymnasten så jag fick ett telefonnr till dem på lok&motion & nu ska jag dit nästa vecka på onsdag, dagarna tills dess så kommer jag knapra voltaren & alvedon. Tog 2 av båda & jag kan nu gå rakt iaf, underbart! Jag får ta en sådan dos till fredag när vi ska göra iordning inför dopet & lördag när väl dopet sker också, annars så kmr det se ut som att jag är kyrkoherden & ska plinga i klockorna. haha!
 
Imorse så kom Elin en stund & hjälpte med Max & imon på morgonen så tar hon hand om honom medans jag bakar till dopet, jädra tur att Elin inte har hittat ngt jobb än, haha! 
 
Fick hem mina produkter från leilas webb-butik idag med, de stod att de var cupcakes-formar, fan heller att de var de. Lika små som bull-formar ungefär, jädra skit också,,, Får bli som de blir nu. 

världens farligaste inomhusbil

Idag har vi gjort ännu ett inköp på Babyproffsen, vi sade till varandra Jhonny & jag att varje gång så jublar personalen när vi kommer för vi handlar alltid för minst 1000-lappen när vi kommer känns de som..
Och denna gång så blev det en:
"Lära-gå-bil" (Vet att bilden är lite mörk men jag orkade inte putta denna fjäderlätta bil till lampan, då kanske ni fattar min pain i ryggen...)
Den är oerhört tyst så när Max börjar fatta vinken med att gå med den så kan han smyga den lille jäkeln i hallen med den. ;) 
Och Chevellens min när hon såg denna var:
Hon förstår nog att hon kommer få akta sig X antal gånger för den när han kommer farandes i världens fart.. Höhö
Ja, denna är då iallafall 1 av våra julklappar till Max, ska bli kul & se vad han säger om den. Det är 50/50, kommer de ett leende eller hängläpp? Only time will tell. ;) 
Det bästa med bilen är att man kan ändra volymen på den så de kan antingen vara lite högre eller så kan man minska ljudet så man knappt hör de. *Föräldrarna som är rädda att de får åka in till psyket annars*
För oavsett om de är endast en tuta eller en melodi så kan jag tänka mig att efter ha hört de ljudet vääldigt många gånger så vill man nog bara slänga den i väggen eller helt enkelt tugga på den bara för att få ur sig frustrationen. Haha :P
 
Helt sjukt att det redan är fredag! Jag fick fråga Jhonny imorse vad de var för dag för jag är helt förvirrad, trodde de var onsdag kanske. 
Men min sömn börjar bli lite bättre! I tisdags & torsdagsnatt så fick jag sova i 6 timmar i sträck för första gången, det var helt ofattbart & vakna & inse detta faktum! Nästan så man börjar sjunga *A whole new wooooooorld* när man inser att man är lite pigg för första gången på över 2 månader.. Kan erkänna att man fick nästan en liten tår i ögat för att de var så behagligt.. ^^, 
 
Tjingeling! 
 

idéer

Imorse så var Elin & jag på Lidl tillsammans med alla pensionärer, vi var där klockan 9 när de öppnade, alla andra ligger & sover vid den tiden tror jag, haha! 
Så nu har jag handlat alla ingredienser till dop-baket, de är bara 4 saker som inte fanns som jag ska köpa på Hemköp eller så när jag hittar en bra stund för att göra de. Jag köpte till annat också & de blev inte alls dyrt, lidl is tha shit om man vill komma undan med billiga priser på saker ;)
Ska börja med bakandet nästa vecka hade jag tänkt, på tisdag tror jag om inte något annat kommer ivägen.
 
Jag tog en dusch efter lunchen då jag kände att mitt hår var inte allt för fräscht, så nu är jag ren & fin igen! Vi kom på en riktigt bra idé för att få lite egentid utan behöva ha Max på höften eller i knät & de är att sätta han i babysittern framför tvn med formel 1 på, och han sitter där & glor helt tyst, sikken success! Eller ja, när de kör om varandra så börjar han skrika, han tkr dem är orättvisa eller så hejar han på dem kanske?
 
Ikväll så kommer Manda & Jhonnys kompis Daniel hit, vi ska gå igenom dop-evenemanget om vad som ska ske & vem utav dem som ska göra de olika saker så som hälla upp vattnet & hålla Max. Ska bli kul :) 
 
Har funderat på vad man ska använda för "serveringsfat" inför dopet, har en stor bricka som man kanske kan använda men ja, får se om man kommer på ngt annat. Har ett ganska stort tårtfat som jag kmr använda iaf, det har lock på sig också, lovely! (den kmr från lidl också, hahah!)
 
Tjing!

präzzztsomnia

Idag var de möte med prästen 10.30 vid församlingshemmet i Amiralitetskyrkan inför dopet som sker nästa helg (nästa helg, döda mig vad stressad jag blev nu) & då gick vi igenom hela gudstjänsten m dopet & vad som sker & när vi ska prata/svara & vad "faddrarna" ska göra/när. 
Och för att inte somna så behövdes en kexchoklad på det. 
Hur prästen var? Ja, han var som alla andra präster. Jag hade hoppats på att vi fick någon käck/rolig präst som kunde skämta, men ikke... 
 
Efter mötet så åt vi lunch hemma & så gick jag ut på stan & köpte blått band till dopklänningen & strössel till baket. Tror att hela kalaset kommer att gå i blått, de kmr nog vara så blått så man kommer spy den färgen sen. Meeen, vem bryr sig, inte jag! Den som vill klaga kan ju komma fram till mig så kan vi ha en pratstund. ;) 
 
Resten av dagen består utav att städa & göra lägenheten fin. Just nu så ser hela hemmet ut som poop enligt min mening. Och de trivs jag ikke i! Nu ska jag städa hos Honey till att börja med :) 
 
Tjingeling! 

Språk

En småbarnsmammas tankar medans man sitter på golvet & ungen skriker av värk, tänk om man pratade bebis-språk, liksom när bebisen kommer ut så fattar alla vad han/hon säger för vi pratar redan dennes språk. 
Detta hade varit ngt ofantligt coolt! 

Japp, tillbaka till de ovetandes språk.. Tjingeling!

min helg

Denna helgen var vi då som sagt i Simrishamn & hälsade på hos Jhonnys mamma, Maarit. Hon är från Finland & pratar svenska med finskbrytning, tror man förklarar de så? Första gången jag träffade henne så fattade jag knappt vad hon sa men nu fattar jag allt. Man blir van väldigt fort antar jag. :)
Det var väldigt trevligt där & det var jättekul att se Maarits min när hon fick se stora Max & när han log mot henne för första gången, helt underbart!
Men denna helgen så har han börjat dregla ofantligt mycket & nu har vi börjat misstänka att en tand börjar tränga fram, (jag vet, helt otroligt redan nu?!) då vi googla lite på de & han har diarré, dreglar & vill tugga på saker för att de gör ont så kan de vara påväg, allt detta ser vi hos honom. Han var lite grinig ikväll med för ingenting, de enda som hjälpte var närhet & när man stod upp & gungade med kroppen. Men ja, vi får se om de uppkommer något eller om de är något helt annat.
Helt ofantligt oavsett allt detta, vi har ett barn. Jhonny & jag, kan ni fatta de eller? Inte jag knappt.. 
Helt ärligt så blir jag ibland rädd för att vara själv med vårt egna barn, vet inte om de är vanligt hos förstagångs föräldrar eller om det är jag som är en jävligt osäker/dålig mamma men så känner jag ibland iaf, för tänk om han börjar gråta eller om det händer ngt med honom & jag inte kan göra ngt för att hjälpa honom? Bah, ja, många tankar & rädslor uppkommer ibland. Då blir jag rädd för mig själv, är jag rädd för vårt egna barn eller bara själva situationen som kanske kan uppkomma? 
Har förstått att de är otroligt skönt att ha Max i min mammas famn eller Maarits famn för de vet ju vad man ska göra allt som oftast i alla situationer då de har varit med i gamet ganska länge. :P Både lördag & söndagmorgon så hade Maarit Max ngn timme så vi fick sova lite till, helt underbart var de! 
 
Jag fick min födelsedagspresent av Maarit också, eller Jhonny & jag gick till en jättemysig butik i Gärsnäs där hon bor & så fick jag välja vad jag ville & då valde jag en jättefin lykta! Ja, jag har ofantligt många lyktor men jag skyller på att de är mörkt länge & fort nu.. ;)
Den med text på fick jag av Maarit, den bredvid fick jag av Stina helt random på vår Halloween-fest förra veckan :)
Buketten köpte vi för att få lite liv i köket & hemmet för festen.. ;) Den är påväg att dö, jag vet...
 
Idag har Max namnsdag för namnet Theodore också, var inte jag som insåg detta utan det var faktiskt hans gudmor Manda! I sådana små tillfällen så får mitt hjärta lite fnitter. 
 
Tjingeling!
 

Simrishamn

Just nu är vi påväg till Simrishamn, ska vara hos Jhonnys mamma hela helgen. Hela familjen minus Smulan & Honey, vem längtar mest tror ni? Chevelle var rätt svar om ni trodde de, haha. Förra gången så var hon så glad att se Maarit att hon inte fick fram ett ljud ens, så söt hon är :)
Hur mår jag då? Jo, bra om man tänker bort att min rygg är helt paj. Jhonny får hjälpa mig ibland när jag ska lägga honom i vagnen, sätta han i babysittern etc. Måste kolla upp ryggen men samtidigt vad kmr de säga? Saker som jag redan vet? Ja, den är paj, du har för lite muskler för att ta den vikten som ditt barn väger. Jo, jag vet.. Bläblä

Nu har vi fått de flesta svaren av vilka som kommer till dopet så nu ska jag strax börja rita upp vart alla ska sitta, höhö. Känna sig lite som en Gud & säga vart alla ska sitta, fy vad kul de kmr bli!

Vi ska på möte på tisdag med prästen & ska försöka få se hur lokalen ser ut då, så man vet hur man ska sätta bord & stolar. :)

Nu börjar jag må illa av åksjuka, bah! Tjingeling!






gårdagen

Gårdagen var fullspäckad med planer, väldigt roligt när dagarna blir fulla av aktiviteter. Händer ju inte direkt så ofta längre känns de som. :) 
Först kom Elin hit på förmiddagen & jag bjöd på scones, fick prata av sig & fick lite råd om Max & dopet, behövligt!
Sedan gick jag & max & träffade Jenny & Manda till Elsas & fikade, köpte en väldigt chokladig kaka som smakade lite kaffe också, var inte jättegod, kommer inte att köpa den igen, men nu vet man de! ;)
Sedan började vi gå lite på stan för att hitta ngt till dopet men Max tkte de var skönt ute men för varmt inne så han blev grinig varje gång vi gick in & tillslut så hjälpte inte mina kalla händer mot hans lår längre så jag gick hem istället. Får kolla på internet istället om de finns ngt fint.. 
 
Sedan åt vi middag hemma & resten av kvällen blev det slapp framför tvn. Mys :) 
 
Nu börjar Max bli trött igen verkar det som, då går vi & lägger oss igen! Tjingeling :) 

Träning

Var på efterkontroll hos Mödravårdcentralen i fredags & pratade & barnmorskan som har tagit hand om mig hela graviditeten fick se för första gången på Max utanför magen också, annars så har hon bara petat på honom när hon petade på min mage, haha. Hon tkte han var otroligt söt & att vi hade gjort ett bra jobb, jag & Jhonny, haha.
Ja, hon är riktigt underhållande sköterska^^,
Så nu när allt är som vanligt igen med min kropp så gjorde jag mitt första träningspass här hemma med Jhonny ikväll. Var otroligt jobbigt men samtidigt skönt, att få iordning på lite muskler i kroppen så jag slipper har ont i den, som jag har nu. Hatar min rygg så som den är nu, får svinont i ryggen varje gång jag ska bära Max eller ta upp honom. Poop enligt mig, känner mig så jävla svag & jag hatar den känslan.. 
Får se om jag har träningsvärk från helvetet imorgon eller om jag får köra på ännu mera imon, men jag tror att de kommer vara de första, kommer väl knappt kunna sätta mig utan grimaser. Nomnom :) haha!
 
Denna vecka så ska jag börja planera lite smått för dopet som kommer att ske i slutet på november, kom på en idé för istället för tårta men får se hur jag ska göra. Får googla mycket för inspiration hur jag ska göra, oavsett så måste jag göra mycket av vad det än blir. Ungefär 45 stycken blir vi på dopet, det är de största eventet som jag ska hålla i! Tur att jag har min sambo också att dela detta med :) Ska bli spännande & se hur den dagen blir!
 
Förra veckan var vi i familjerätten för att skriva på papper för att Jhonny ska vara pappa på papper också & sen är det skrivet att de är delad vårdnad på Max också, skönt att ha de gjort! :)
 
Tjing!

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0