Dumbo

Idag var det besök på barnvårdcentralen för vägning & mätning som vanligt. Denna gång stod vågen på 6.750 g & han är 62.5 cm lång, alltså så har han vuxit nästan 10 cm på 2 månader. Jag tyckte väl att han har blivit förjävla lång! ;)
Han har gått upp lite i vikt också även om han har varit förskyld med feber, nu när jag kikar på vad han vägde förra gången så har han gått upp nästan 1 helt kilo på denna tid. Helt sinnes! 
 
När vi gick hem så köpte vi 2 tårtbitar för att fira att vår lille Max mår bra, följer sin kurva & lite där till. Men ja, vi ville bara äta lite sötsaker också men kom på att vi kan säga att vi firar våran Max som är över 2 månader nu.. ;)
 
Har annars idag vikt & lagt undan tvätten från förrgår, rensat bland Max garderob & lagt undan kläder som var i storlek 50/56 då dem är alldeles för små nu. Nu satsar han på 62/68 för en liten stund ;) Det var väldigt skönt att få kontroll & fint i hans lådor då dem har varit lite i smått kaos med alla storlekar & färger. Nu var jag så smart & lade de största storlekarna längst ner i högarna. *litenlampapoppauppovanförskallen*
 
Annars så var planen idag att dammsuga & städa toaletten, får se om det blir gjort idag eller imon. Känner att min energi börjar sakta falna redan.. Måste få min halloween-kostym redo inför imorgon-kväll men de är inte jättemkt som ska göras, kanske är därför som jag puttar fram det hela tiden.. (a)
 
Max har börjat le & skratta lite smått & när jag såg denna bild så kände jag att han är min lilla Dumbo, utan de stora öronen (tack gode gud för det).
 
Tjingeling! 

Maxen

Igår var Maximilian 2 månader exakt.
Jag förstår nu vad de menar med att tiden går snabbt, de där vardagarna blir snabbt till veckor som sedan blir månader. Läskigt om jag får erkänna..
Hur är hans framsteg då? 
Han kan hålla upp nacken nu nästan helt själv när man sitt-håller honom, han behöver bara några sekunders vila ibland ;) När man sträcker ut tungan till honom så får man en tunga tillbaka. Om man ler så får man oftast ett leende tillbaka :) 
Han rör på armarna men han har inte fattat att han har händer & att han kan använda dem än.. Eller ja, om han är sur & inte får som han vill så rivs han men vettefan om de är medvetet eller ej? Då har vi en jävligt elak unge^^
Men annars så får tiden gärna flyga fram tills när han vet om hans händer & fötter & börjar leka med dem & allt runt omkring. Lite enklare att leka & underhålla honom då. 
Nu när jag visar honom sin mjuka djurbok så blir han asglad men vet inte om de är för jag sitter som ett fån & ler eller om de är för bokens skull? Only he knows.. 
Han börjar bli väldigt lång så när man ska ta upp honom från skötbordet så skjuter han från med benen när jag ska bära honom. Hans fötter slår i mina ben när jag ska lägga honom till rätta i mitt knä så de blir bara pannkaka av alltihopa. Är väldigt nyfiken på hur lång han är nu.. Och när han blir äldre, kmr han vara en av de långa killarna i klassen då? Troligtvis ja.. 
Kom på nu att de är bara 1 månad kvar tills han får sin första spruta! Herregud.. 
När man sitter i soffan så vill han absolut inte kolla på mig utan han vill ha kroppen utåt mot tvn & se andra människor. Envis & nyfiken, hoppas de blir en bra kombo på honom. ;)

Tjing!

Luke, I Am Your Father

Förskylningen är påväg bort nu känns de som, energin är snart i kroppen & rösten börjar bli min igen. Max har lite feber fortfarande, men annars så verkar hans förskylning påväg bort också. :)
Gårdagen bestod i att pyssla inför fredag då vi hostar en Halloween-fest, Jhonny kom på den fancy-idén att göra sin egna Vinter Soldier-arm så efter några timmar (rättare sagt hela dagen) så blev han trött på den & gick & lade sig butter som en geting som har tappat sitt Buzz. Han hade bara sovit ungfär 3 timmar på natten så antar att de låg lite sömnbrist i butterheten också.. ;) 
 
Imorgon så ska Max få en pappa! Ja, enligt familjerätten då, haha. Vi har bokat tid till dem då tydligen så äre dem som ska bekräfta faderskapet till våran pojk. Sen resten av dagen blir de tvättning & städning, jag fick dampet av smuts i sängen så bytte & damsög av madrassen idag redan. Slipper jag göra de imon ;)
 
Jag har sådant sockersug för choklad så jag halvt dör... Påbörjar mission impossible: att få över max från min kropp till sängen utan att han vaknar...*nynnar mission impossible melodin*
 
*tyst tjing!*

Skrik & Panik

 
Ungefär som Skrik & Panik känner sig på bilden, de kände jag igår. Självklart när jag för första gången får verklig panik för Max skull så är Jhonny iväg på ett jobbmöte. 
 
Det börjar med att jag ska upp & byta blöja på honom & då sätter han igång med sitt vanliga skit-race (han skiter ner bokstavligt talat ner hela mig), detta sker varje morgon & man lär sig aldrig tydligen. Haha!
Sen när han är klar & jag ska precis sätta på blöja så måste han hosta, så jag tar upp han i famnen helt näck & får se till att han hostar upp en jävla massa slem då han har blivit förskyld. Han hann inte ens bli 2 månader innan den skiten kom. :( Sen när jag ska ta en handduk för att ta bort allt slem så hugger det till mellan mina skulderblad så jag blir blixtstilla av smärta medans jag har han på axeln hostandes, tar snabbt en handduk & känner hur jag kmr svimma om vilken sekund som helst så jag lägger han på skötbordet för att inte tappa honom & sätter mig snabbt i gungstolen & hämtar andan, kommer på att han får inte luft liggandes så jag tar upp han & halvspringer till soffan & där sitter vi & väntar tills Jhonny kommer hem 1 1/2  timme senare ungefär, då har jag ringt till Hälsohuset i panik för jag vet inte hur jag ska göra med hans slem i halsen bäst. Men koksalt & nässug var de enda som jag fick tips på. Vatten kunde jag ge också då mjölken gör halsen slemmig också. Och när han sover så ska han ligga lite upp med huvudet, lite tips som man kan förstå med lite huvud-tänk. 
 
Ja, denna dag... Jag & Jhonny har blivit förskylda också, så typiskt att alla ska bli sjuka samtidigt man blir verkligen aptrött av förskylning ju. Mitt har satt sig i halsen som vanligt & nu gör de ont i lungorna också när jag hostar, woho. 
 
Tjingeling från en harklande-häxa!

räddning

Ikväll så är Jhonny hos hans kompis Daniel, han åkte dit vid halv 6 & vid 6 så kändes de som att jag hade varit ensam med Max i flera timmar. Haha! Vet inte om mitt tålamod är lite mindre idag för han var extra jobbig inatt eller om vi har blivit bortskämda att han har varit väldigt snäll hela tiden & börjar bli liite jobbigare nu.. Bah, iallafall så kom min räddande ängel vid namn Manda Axelmalm & räddade mig en liten stund iaf. Att bara hon höll honom en stund gjorde hela min kväll så mycket bättre, sjukt att bara de lilla kan hjälpa. Gick med honom i barnvagnen idag i 40 min, 35 min av de så skrek han bara, jättekul.. Detta har blivit min gnäll-blogg märker jag, haha! Men ja, min blogg, du är inte tvingad att läsa den. ;P
 
Imorgon så ska vi till kontoret för CA-fastigheter & skriva på ett papper som vi skulle ha skrivit på när vi fick nycklarna till vår lägenhet men ja, de har blivit som de har blivit så ska göra de imon. Och då ska jag fråga samtidigt om varför vi inte har titt-hål men alla våra grannar har, INTE OK! Våran dörr är typ max 4 cm tjock så jag känner mig absolut inte säker om man jämför med våran andra dörr vi hade på Parkgatan. :( Tur väl så har jag iallafall en karl, hund & en katt som kan varna/rädda mig. Haha :P 
 
Min mormor skickade kläder igår till lille Max som hon hade shoppat, hon hade köpt i storlek 62 & de sitter perfekt på honom nu men hon ska inte komma hit förrens i slutet på november och då kanske de skulle vara för litet på honom så hon postade dem hit från Värnamo, så gulligt av henne :) Jävligt snabb postman! Posta de igår & de kom hit idag, blev helt chockad att de gick så snabbt!
 
Imonkväll så är det inspirationskväll på Etage, ska gå på det med Manda & Jenny. Ska bli riktigt kul! Kanske får någon inspiration på hur jag ska göra håret nästa gång eller vilken färg jag ska ha de i :)
 
Nu börjar Max vakna till, dags att kila! Tjingeling!
 

höst

Vet inte om det är för jag är trött eller uttråkad eller jag går in i en höst-deppighet för dagen för just idag så vill jag bara iväg, inte se karlskrona eller något folk. Typ en tom strand på Thailand hade varit helt perfekt tror jag.. 
Blä -.-
 
Sker annars då? Absolut ingenting, passar våran son som har i rutin att vara uppe mellan 9- runt halv 4. Heltidsjobb ja, "det är nu som han klarar sig själv för han kan inte gå ngnstans" Jo, men han kan använda munnen desto mer. Om man inte pillar på honom eller tittar på honom så ber han om uppmärksamhet. 
 
Hur mår jag annars då?
Min tunga är typ helt cp, har fetesår på sidorna som gör att jag ej kan äta vissa saker, tex som är hårda eller bara liiiite starka i smaken så känns de ggr 1000 i sårena. Vettefan vad som har hänt. 
I torsdags när jag fyllde år så bröt jag ihop, perfekt dag att bryta ihop på yes. Varför jag gjorde de? Vet inte, allt & lite till som har hänt i mitt liv eller ngt. 
 
Nä, nu har jag kollat bort för länge tkr max. Tjingeling. 
 

Kalas

I söndags så var de kalas här hemma för mig, fick allt som jag önskade mig & lite till. Alltid lika roligt att öppna presenter, kommer jag alltid att tycka! Like peter pan, will never grow up. (a)
Så fick alla träffa lilla Mr M också, mycket spännande. Men det som störde mig var att min faster tog Max från Jhonnys famn, utan att fråga eller något. Detta fick jag reda på efter när alla hade gått, om jag hade fått se detta när de hände så vettefan vad jag hade sagt/gjort. Jag såg endast att hon stod med honom i famnen när jag kom in i rummet & då halvskrek jag ändå till henne att vara försiktig med honom. Och för att jag sa till endast henne att vara försiktig & för att hon ej skulle få hålla honom är för att jag ej litar på henne & hon lyssnar inte ens på sin egna son när han säger något om sitt egna barn, utan hon gör allt tvärtom. Tex, Nej, nu får ej Lykke mer mat/godis= Mias öron så säger dem, jo, ge Lykke mycket mer mat...
Men ja, släkt är släkt. Man väljer endast sina föräldrar, resterande får man helt enkelt tåla & bara svälja om man inte ska bli svarta fåret i släkten. 
 
I måndags så fick vi hem våra dop-inbjudningskorten, ska bli riktigt roligt att ge ut/skicka iväg dem. Är ganska stolt över dem, även om de inte är jag som har gjort dem.. ;P Ska börja planera snart inför de, är lite som ska planeras & bestämmas & vill absolut inte göra de i sista sekunden sen när de närmar sig.. Får nog googla ganska mycket på vad som ska göras också, haha. Har aldrig planerat ett dop innan, har bara varit på 2 dop innan & där var jag inte med ett smack på vad som ska ske. Tackar för google!
 
Tjing!

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0