Eviga frågor

Nu mot slutet så känns de som att man har svarat på alla frågor ungefär 5000 ggr, och varje gång så suckar jag tungt för att jag ska samla kraft för att besvara dessa frågor, igen.
-Hur känns de nu, hur mår du?
-Är du nervös för förlossning?
-Vilket datum är det beräknat?
etc.
 
Bah, är så trött på dessa frågor så jag kan spy rakt upp i ansiktet på den som ställer frågan. Men självklart så förstår jag människorna som frågor dem, de är ju nyfikna, något nytt som kommer i deras liv också. De har ju funderingar, frågor, tankar likaså som jag om allt som ska hända. ofc.
 
Hur känner jag inför förlossningen då? 
Jadu, hur hade du känt om du hade vetat att inom några dagar så ska du trycka ut en ananas från ditt rövhål & det finns inget du kan göra åt de? Återkom med ditt svar så har du mitt med. 
Jag vet inte, såklart jag är nervös men samtidigt så är jag i förnekar tankar på något sätt, jag kan inte riktigt förstå det. Men jag tror att för jag inte kan förstå det är för att jag inte vet hur det ska starta. Kommer vattnet gå? Kommer jag få en kraftig förvärk/sammadragning, jaha, isåfall hur ofta, 1gg/timmen eller var 20min kanske? Och sen sakta bli snabbare? Eller hur kommer jag veta att nu jävlar sätter det igång!? 
Dessa frågor vill jag ställa till ödet/gud(?), kan inte du bara besvara på dem så kaaanske jag är redo för en förlossning sen. Kan inget lova dock. 
 
Jag känner mig gigantisk & jävligt stor, inte snygg för fem öre, jag bryr mig knappt hur jag ser ut för jag ser förjävlig ut i allt ändå. Ja, jag vet att de inte är sant, men nu känner jag såhär, punkt&slut. Ja, jag är väldigt trött kroppsligt & psykiskt nu, pallar inte bära på detta klot mer snart. :P 
 
Nu har jag fått klaga av mig liiiite iaf, tack. 
 
Tjing! 

Götelaborg

Bara för att skaffa lite spänning in i de sista med graviditeten så ska vi chansa & åka upp till göteborg imon efter frukost. 
Nej, vi åker upp dit pga Jhonnys jobb. Skulle aldrig åka upp dit om vi inte absolut måste, men nu blev det såhär, så vi får ta en liten chansning & hålla tummarna att han ej vill bli göteborgare. 
Han har lovat mig att vi ska till Universeum när vi kommer upp, mitt favvoställe i detta land. Okej, det & Kolmården ligger på delad 1a. ;)
Han har aldrig varit där så då måste vi absolut dit, det är ett ställe för mig om man bor i Sverige så ska man dit. Okej, man måste älska djur också, haha, annars så äre onödigt om man hatar djur att gå dit... 
För omväxlings skull så lägger jag upp en bild på min 1a bebis här i världen, min älskade Smula. :) Hon hatar kameror dock så därför hon inte läggs upp här lika mkt.. Kanske syns på fotot? Haha. 
 
Så det blir en övernattning i Göteborg då alltså, för på måndagen kl 8.00 så ska vi vara på ett företag som ska besikta någon låda till båten.. Upp tidigt med tuppen, meeen jag får hotellfrukost<3 min enda förfrågan på denna resa om vi skulle bo på hotell var att frukost måste ingå. Höh. 
Sen hem igen på måndagen. Det blir en snabb resa, men vill ju helst vara i Karlskrona i dessa veckor nu så det förstår ni nog. ;) Men ska bli kul samtidigt att komma iväg en snabbis iallafall. Jag har hämtat ut min journal ifall något händer så behöver inte ha allt i halsgropen, men palla den långa resan hem om man föder i göteborg? Nää, jag & M har gått igenom en deal att han ska vänta till efter resan. Hoppas han håller detta nu. 
 
Tjing! 
 
 
 
 
 

Kalas/födelsedag

Vi hade då kalas för min bror Daniel & sambo Jhonny i söndags, kakorna blev inte som planerat kanske men de var goda iallafall! Kalaset blev lyckat tycker jag, alla hade trevligt & jag fick visa de roliga bodisarna som jag fick från babyshowern & den nya barnstolen som vi köpte i lördags. :)
 
Jag visar bilder på kakorna, (tackar gud att jag inte hör era skratt.. )
 
Den översta skulle bli hallon/päron cupcake, de blev en flatmuffins som vi kallar det.. Nej, har inte tagit en betta utan den ser ut så... Jävla dåliga formar..
Den understa skulle bli brownies, de blev en platt kaka...
Såhär skulle de se ut:
 
Som sagt, de blev goda iallafall.. & de blir mos i magen ändå, haha!
Tårtan blev precis som på bilden i min hjärna iaf, hann inte ta bild på den innan folk tog av den så tog på boken eftersom den var nästan likadan så, haha. Var mycket stolt över den! ;)
 
Jag hade inte ätbara blommor på dock, kände att de var lite over kill. Den hette flädercheesecake som undrar.
 
Måste bara visa upp denna fina bild som jag lyckades ta (helt sjukt jag vet), gosa is the shit i våran familj. :)
Mannen fyllde ju år igår så fick ge honom hans presenter då, alltid lika kul när ngn fyller år! En träningsväska som han hade kollat på i evigheter & ngr träningstabletter som han önskade sig fick han, sen försökte jag om han ville ha ngt speciellt & äta på sin dag, men nä, tacos ville han ha, något som tar typ 5 minuter att tillaga.. Denna dag så skulle vi på studiebesök hos förlossningen/BB också så det var roligt(?), vet inte om man kan säga roligt men informerande kanske? Haha, skönt att veta liite mer & se hur allt ser ut. 
På lunchen så ville han ha glass så då gick vi till Gelato & satt på deras uteservering, blåser lite kallare nu men så fort man kmr ut i solen igen så blir det skönt. 
Han beställde en kamera i helgen så den kom lyckligtvis på hans födelsedag så efter studiebesöket så hämtade vi hem den från Hemköp så den pillade han med resten av kvällen & filmade. Kan vara kul att ha när man ska komma ihåg alla tillfällen när M gör något skoj sen. :) 
 
Snabb version av kalaset/födelsedagen. Nu blire strax lunch här! 
 
Tjingeling!
 

Mående

Alla dagar är olika nu för tiden med mitt mående, kan ju vara för att jag är på sista etappen för min graviditet men det har inte stoppat mig innan så varför nu tänker jag.. Idag är en utav de sämre dagarna, då jag bara är småtrött & kan irretera mig på småsaker som annars inte hade varit ngt jag hade orkat lägga energi/tankar på.
 
För att jag inte bara ska sitta framför tvn & halvdö så gjorde jag Jhonnys & Daniels kalas"tårta" idag, den kan göras innan & frysas in tur väl, jag gjorde en flädercheesecake, Jhonny älskar fläder så när jag väl hittade de receptet så var det ju självklart att jag skulle göra den åt honom på hans kalas. :) 
 
Jag har aldrig arbetat med gelatin förrut så att arbeta med det för första gången när man ska göra 2 pers tårta var väl inte så smart tänkt men det kan inte bli mer än skit så, haha. Än så länge ser den bra ut iallafall!
Ska baka 2 olika sorters kakor imorgon också, aldrig gjort dem heller innan så ska bli spännande. De låter förbaskat goda. (bilder kommer upp efter kalaset på söndag. ;) 
 
För att jag är extra trött idag kan vara för att jag gick på stan några timmar igår med Jenny & Manda, börjar kännas som att man är utbränd, om man gör för jobbiga saker dagen innan så får man betala för det dagen efter. 
Jhonny kom på den smarta ideén att vi skulle ha pizza till middag ikväll, lät otroligt skönt i mina öron. Har småträningsvärk i vaderna idag & att stå upp & laga mat också gjorde mig lite mer trött, haha. Inget som jag vill erkänna högt kanske.. 
Innan lunch idag så fick jag en jätteläskig känsla/svängning i kroppen. Jag satt & slog in paket medans jag väntade på att tårtan skulle stelna/kylas ner och då började jag helt plötsligt kallsvettas & skaka som fasen i händerna, de hjälpte att äta lunch sen men jag har aldrig fått det så, en hungerkänsla borde ju komma före det tycker jag.. Helmysko!
 
Idag är det exakt 3 veckor kvar till datumsatt förlossning. Mycket spännande! 
 
Tjingeling.

mage

Var på Åhlens idag för att fixa till de sista presenterna för augusti-barnen & när jag skulle betala hos butiksbiträdet så sa hon mellan betalningen & packning av varor "Vilken söt mage du har, är det snart eller är det 2?" 
Jag blev helt paff & sa tack & att de är snart.
Haha, ja, man har kanske en söt mage då, även om man hör det från alla sina vänner & släktingar så är det alltid lite annorlunda att få höra det från en helt främmande människa. 
Men nu är jag klar med alla presenter för stunden iallafall, väldigt skönt! :) 
 
När jag gick hem så diskade jag upp & gjorde fint i köket, dammsög hela lägenheten & moppade av, sen satte jag på dunderfläkten i vardagsrummet & njöt av en kesella i de kalla som uppkom från fläkten. Sen när Jhonny kom hem så la vi oss i sängen & pratade & sen när han ringde sin mamma så tog jag en ultra powernap, behövde en sådan igår också så antar att jag behöver ta en liten paus mitt på dagen för att orka med resterande av dagen. 
 
 
 
De senaste veckan så har jag försökt hitta inspiration till att göra nya middagar, är lite trött på samma vanliga hela tiden. Vill ut på djupt vatten & testa nya smaker ;)
Så jag gjorde en ny middag idag från ett recept från en bok som vi fick av min pappa i julas, världens bästa kokbok! Vi hade lite matvaror kvar från i helgen som jag tyckte vi skulle använda upp så som dill som annars skulle slängas tex. Receptet heter Pasta m skinka & citron. Men jag använde kyckling istället då vi inte hade ngn skinka & det gick lika bra! Jhonny åt otroligt fort & sa att de var väldigt gott så jag antar att jag fick en fullpott. ;) Då vet jag att man kan göra det flera gånger, 1 recept till som man kan variera med mot all annan "vardagsmat".
Funderar på att göra fylld paprika imorgon, mamma gjorde de när vi bodde allihopa senast så var ett tag sen som jag åt det. Det är förbaskat gott, har aldrig gjort de själv så får se hur det blir! Kan ju inte bli mer än skit. ;P
 
Tjing!

Obeslutsam

Nu den sista tiden innan man har en unge i famnen istället för i magen så vet jag inte riktigt hur jag ska göra med all tid.. Jag ska ta de lugnt & vila upp inför förlossningen, men samtidigt vill jag boka in allt möjligt då jag har all denna tid & vill hinna göra så mycket som möjligt nu innan jag blir uppbokad av hemmatid & jag vill att tiden ska gå fort, när man bara tar de lugnt & vilar så går ju tiden så förbaskat långsamt & 1 dag kan kännas som en vecka..
Väldigt jobbigt dilemma kan man ju säga, nu har alla börjat jobba igen också så det blir svårare att försöka göra något spontant 1 dag med ngn, då isåfall får man göra det själv & hur kul är det.. Ganska sjukt hur alla har lyckats pricka in exakt samma vecka att börja jobba. 
 
Nu när skärgårdsfesten har varit så kändes stan väldigt död & öde när jag var ute med Chevelle imorse, det kändes som att staden levde för en gångs skull med alla festligheter men sen kom zombies & förstörde allt. 
Började fundera på om det är någon mer "marknad/festlighet" nu innan sommaren försvinner men kom inte på ngn, har jag missat ngt eller är det helt slut nu? :( Gud så deppigt isåfall..
 
Igår så fick Jhonny den busiga idén att vi skulle åka ut till mamma & överasska henne, jag hade precis pratat med henne på telefon & då fick jag ju samtidigt reda på att de hade inget planerat för deras söndag så vi åkte till Lidl & köpte världens godaste kaka, & körde ut, Chevelle hann ju springa & överasska mamma på deras trädgård innan vi hann komma in innanför grinden men hon blev väldigt glad när vi kom. Alltid lika roligt att överasska folk! Själv så blir jag alltid lika blödig när ngn överasskning väntar mig så det är roligare att veta om planen före ibland. ;P
Det slutade med iallafall med att vi åt middag med dem & vi kom hem vid halv 7 tiden på kvällen. Tiden gick så fort när vi satt ute & pratade, men det var bara kul. :) Mammas hund Lilo & chevelle fick leka av sig så de båda var nog lika trötta på kvällen sen.
 
Nu ska jag nog försöka påbörja denna dag också, tjingeling!

wtf

Har en sådan skriv-torka som heter duga! Skulle kunna skriva vad som fyller upp mina dagar, men samtidigt så känns de inte så roligt att skriva om. 
 
Jo, kan berätta om min lite halvjobbiga dröm som jag hade inatt. Jag hade precis varit på förlossningen & vi hade kommit hem, men vårt hem var typ ngt hus som var under marken men dörren var uppe ovanför, helmysko. Och utanför stod det en man som bara väntade på att jag skulle gå ut för han skulle kidnappa mig. Bah, vaknar vid halv 2 med att känna sig jagad & man måste upp & kissa. Inte kul! 
På tal om att kissa, jag har räknat ut att det går max 2 & 1/2 timme sen måste jag kissa igen på natten. Kanske är så på dagen också men det är förjävla jobbigt på natten kan man ju säga! Då vill man ju bara sova, helt ostört utan att behöva vakna. Men jag försöker se det som att de är träning inför ungen, visst, det är jobbigare ibland än med vissa gånger då hinner man nästan bli pigg medans man sitter på toa. Beror väl helt på hur trött/sliten man är också. 
 
Japp, ett inlägg om kisserier. Happy reading, haha! 
 
 

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0