30 dagar/1 månad

Idag är det precis 30 dagar tills det är beräknat att jag ska vara på förlossningen. 
Hur känns det då? Heelt sjukt, sinnessjukt. Grädden på moset så verkar Chevelle ha blivit skendräktig. Googlade lite på det & ja, allt stämmer in på henne. Hon använder sin leksakskossa som en liten valp & bär runt med den i hela lägenheten, just denna minut så har hon bäddat ner kossan i en av sina kojjor med kudden över så antar att den sover nu i hennes ögon... 
Åter till vårt verkliga barn, haha, så efter babyshowern(<3) som jag fick i fredags så är vi verkligen förberedda att han kommer nu. Allt det där lilla som fattades har vi nu, asgött! Satte upp en tvätt-tid för imorgon så allt som vi har fått kan användas & läggas i sina lådor, sen har vi gjort en stor tvätthög också, vi är ganska duktiga på det! Speciellt nu när jag är gravid, har aldrig tappat & slabbat så mycket som jag gör nu, skyller på att magen alltid är ivägen när man ska äta/dricka något. Extra mycket när man bakar, då ser det alltid ut som att man har knådat degen med magen istället för händerna, hur lyckas man liksom!?
Även om jag ser mig själv varje dag i spegeln så blir jag varje gång helt hänförd över hur massivt stor jag är, haha!
 
Vi såg på filmen "What to expect" igår, den hade nog varit ännu roligare att se när man var i månad 3-4 tror jag. Nu blev det mer ögonblick i mitt huvud så som "Ja, det har hänt, det också, jo tjena visst." Blev bara mer sur på en kvinna som fick tvillingar & att allt gick asbra för henne, även förlossningen, tror inte direkt att de är så enkelt för någon. Sa till sambon medans vi kollade på filmen att jag vill döda kvinnorna som säger att de är så enkelt att vara gravid & man känner sig som skapt för det & blabla, eller det kändaste "Det bara skiner om en" Ja, de månaderna i mitten av allt kanske, när illamåendet har försvunnit & magen har inte hunnit bli allt för stor. Men det är en förbaskat kort period..
 
Jag tycker det känns som att han kommer att komma lite tidigare också, men får se, jag anmälde föräldraledighet/penning från 25:de då jag hellre har lite tid att slappna av än att behöva tänka på massa myndigheter & papper sista dagarna eller när han väl har kommit. Vill ha fullt fokus på M & lära känna honom & hans rutiner & allt vad det innebär att ha barn. Jhonnys & min plan för första veckan är att vi bommar igen allt så ingen kommer in eller ut utan vi ska vara i en liten bubbla för oss själva. 
 
Nu ska jag kika runt på internet för augustibarnens presenter! Alltid lika roligt att vara lite i tid så man slipper stressa med det i sista dagen. :)
 
Tjing!

Långhelg!

Ojoj, var ett tag sedan som jag skrev här, dagarna går sjukt fort! 
Men samtidigt har det hänt väldigt mycket på de senaste dagarna också så tiden försvinner fortare än vad man själv märker.
Jag skriver ett snabbt inlägg om alltihopa. :)
I fredags så hade jag min första graviditetsdag där jag kunde börja gråta till allt & inget. Dagen började med att jag grät medans jag ensam bäddade sängen. Bara sådär.. Fortsatte med att jag nästan började gråta bara för att jag pratade med pappa. Jag började stortjuta av att alla mina närmsta vänner hade fixat en överasskning till mig genom en liten babyshower hos Malin, och började lipa ännu värre när jag såg att min syster hade lyckats att komma dit också. Ja, vad ska jag säga, skylla på.. Har bara 1 månad kvar i detta hormon-träsk? Haha!
Det var helt underbart att få uppleva den dagen, även om man hade så mycket känslor så betyder de känslorna desto mer. Att ha så underbara vänner som vill lägga sin tid för att fira mig & vår lilla älskling. Helt otroligt!
Det är klart att man först när man blev gravid de första månaderna att man är rädd att det ska bli för stor förändring & att kanske folk runt omkring tkr de är too much eller blir rädda eller vad som? Men alla har bevisat genom sin kärlek & sina handlingar att det är helt tvärtom. 
Jag fick helt otroligt mycket presenter också, badbalja, potta, krämer, bebiskläder, leksaker till M, sovpåse, ja, jag kan fortsätta i evigheter allt vi fick, men allt är otroligt nödvändigt, Jhonny & jag gick igenom allt senare på kvällen & försökte säga vad som var bästa som vi fick men allt var bra på sitt sätt. Då har man lyckats riktigt bra med att planera allt tycker jag!
Lördagen så var vi i Ronneby & grillade hos pappa & Inga-Karin, var väldigt mysigt att sitta ute under parasollet & bara njuta av en skön behaglig dag & prata om allt & inget. Chevelle var såklart med & hon tyckte det var jätteroligt att vara lös på den stora trädgården & springa som en idiot, hon sprang så snabbt så när hon skulle springa i kurvor så hon låg nästan ner, såg otroligt roligt ut! På kvällen så var vi alla Albertsson-barn, Sofia, Daniel, Alle & jag, plus Jhonny på bio, den nya Hercules med The Rock. Trodde inte att den skulle vara sådan i handlingen så man blev överasskad men en glad överasskning, den var inte som alla andra liksom. :)
Söndagen så tog vi det väldigt lugnt, handlade på Maxi & sen för att klara av värmen så lade vi oss i skuggan i Hoglands Park på en filt & bara var. 
Igår (måndags) så firade Jhonny & jag 2 år, helt otroligt att vi har varit tillsammans i 2 år, lovely! 
Jag har letat efter den perfekta väskan i över 6 månader & hade precis en bild i huvudet hur den skulle se ut, hittade den på Accent i torsdags & blev helt förtvivlad när jag såg att den kostar en förmögenhet för en själv som är arbetslös, och så fick jag den igår i present! Blev heelt chockad & asglad :D
Bild på den kommer inom en snar framtid, höh. ;)
Så var vi & åt på Castello på kvällen & efterrätt blev det en rinnig glass på Glassiären. Mycket gott :) 
 
Nu ska jag ta tag i denna tisdag! Tjingeling!

plask

Denna söndag har varit fullfart hela dagen känns de som, förmiddagen så gick jag runt hela lägenheten & dammade av medans Jhonny städade toan, diskade & damsög. Sen åt vi lunch & eftersom vi båda blev apsvettiga av allt städande så åkte vi till Saltö & lade oss i solen/badade, riktigt underbart. :)
Vi låg max 20 minuter sen hade vi hunnit torka på kroppen & bli varma igen så det blev lite springande mellan havet & handduken. Jhonny var så söt & trodde M skulle bli kokt inne i den varma magen, ibland så vill man bara ta tag i hans kinder & säga "du är så sööööt" med mormor röst, haha!
Nu när vi åkte hem så gick vi upp till Hemköp först & köpte varor till bakad potatis & sås, nu är de inne i ugnen så medans vi väntar på dem så hann vi duscha & svalka av oss på våra lite smått brända kroppar. 
Nu är mina ben dödströtta, all energi bara försvann men det tog väl lite mycket att städa & gå i lös sand på stranden m.m. Men nu ikväll så ska jag inte göra något mer påfrestande, bara ta det lugnt. 
 
På tal om att inte göra något påfrestande så har jag inte tränat på kanske 2 veckor igen? Förra gången jag tränade så blev jag helt slut dagen efter så börjar känna att kroppen orkar inte riktigt lika mycket längre, jag känner inte av det under träningen då jag är så fokuserad på träningen så får en trött-smäll dagen efter istället så är lite rädd för att träna nu. Men samtidigt så vill jag träna för att lättare trycka ut ungen sen, men jag orkar knappt med att gå en längre promenad nu så får väl känna mig besegrad av min egna kropp. Jag har gjort de bästa jag kan av det hela, får väl tänka så.. :)
Ska till Wellness denna vecka som kommer & pausa mitt medlemskap för augusti-kanske 4 månader framåt? Då man ej får träna efter förlossningen för kroppen måste vila & läka efter graviditeten etc. Så tänker jag att hellre ha längre pausat & komma tillbaka & starta upp det än att betala för några månader extra & jag ändå inte kan utnyttja det. Det är ändå 350 kr/mån.
Längtar redan tills jag ska börja träna igen & börja få upp mina muskler & köpa ett par riktigt jävla tajta shorts & vara stolt över min kropp. Visst, jag skäms inte över den nu heller, men jag kollar inte på mig själv & tänker "Jäävlar, vad du är snygg". Då min blick alltid har varit på min mage & att den ska vara smal, har aldrig kollat på mina armar eller lår, så blir det lite fel nu då min mage är ett gigantiskt stort klot. Men jag älskar samtidigt min mage nu då jag vet att det ligger en liten filur där inne. :) 
 
Bjuder på dessa bilder. ;)
 
 
 
Nu är det strax mat! Tjing! :)
 

(o)tacksamma tankar

Denna morgon så vaknade jag vid 5 & försökte somna om tills klockan var runt 7, då somnade jag & vaknade sen med ett ryck vid 8 då Jhonnys telefon ringde. Halvt död då man fått sova i 1 timme, men kändes meningslöst att försöka somna om i 2 timmar igen så kunde lika gärna försöka piggna till.
Medans jag låg & försökte vakna så började jag tänka på förlossningen, eller ja, den tänker jag på nästan hela dagarna men då är det mer med lite skräck i det hela men nu så fick jag lite pepp-tankar istället. 
Sådana tankar som jag behöver tänka när väl allt sätter igång sen tror jag, så som, när denna värk är över så är det 1 värk mindre tills jag får se honom, detta kommer inte att vara i evigheter det kommer vara över snabbt & då kommer allt glömmas bort, om alla andra klarar det inkl alla knäppgökar så ska fan jag också klara det! 

Japp, det kom många tankar på en gång & dessa gjorde att jag inte blev lika rädd inför maratonet. 
MEN så självklart så nu när jag skulle in här & blogga så var det en annan blogg som hade bild på ett par bebis-sockar så tänkte "aw, en mamma-blogg, kanske finns ngt roligt att läsa där" Nej, hade så fetefel som man kan ha, bebisen hade dött när hon födde barnet så det var bara en massa bilder på en bebisgrav etc. 
Vaddå att jag blev vettskrämd igen!? Allt hade gått asbra i graviditeten & inga förvarningar för dem sen BAM.
Usch, vill absolut inte tänka på sådana saker, fyfan vad hemskt. 
 
Ja, denna morgon har redan haft många känslofyllda moments. Får väl se hur resten av dagen blir! Mycket spännande!
 
Tjing!

musentré

Redan onsdag idag, helt sjukt. Har försökt att ha dagarna fulla med saker att göra nu då det börjar bli tråkigt att bara sitta på rumpan. Men med denna tankegång så får jag lika ont i ryggen av det, måste vila så mycket mer nu än vad jag har behövt innan men det är klart när man har en mage som tynger ner en som om gravitationen har blivit dubbelt så jobbig. 
Denna vecka så har jag städat hela lägenheten, tvättat upp all tvätt & alla resterande barnkläder så nu är allt upptvättat & upp-packat i garderoben/byrålådorna. Packat skötväskan så den är klar & veckohandlade gjorde vi igår så vi har lite mat i kylen/frysen. :) Samtidigt i allt detta så har vi hand om mammas hund Lilo sen i söndags, men de kommer & hämtar henne ikväll så sen har vi endast 1 hund igen. 
 
I söndagskväll så var jag hos Manda och myste/kollade på film, sen när jag var påväg hem så gick jag upp för trapporna i vårat trapphus när jag helt plötsligt blev ståendes öga mot öga med en mus! Han blev lika rädd som jag blev när jag såg han, haha. Djurvän som jag är så började jag saaakta gå mot min dörr för att inte skrämma honom halvt till döds, och när jag hade gått förbi så sprang han ner till entrén. Nu när vi har varit ute & ska gå med hundarna så brukar vi se honom när han springer omkring, då kanske ni redan har tänkt, "OMG, du måste ringa husvärden & rapportera om att ni har möss! det kanske är en hona som har lagt ungar ngnstans" 1. vi har en liiiten mus, han är så sööööt. Det är bara en. 2. jag är en djurvän, har själv haft möss & vet att då kommer de mörda honom. 3. har inte sagt att jag har ngr bra rediga anledningar, men jag kmr inte skvallra på en liten mus & sen ha de på mitt samvete. Då kmr jag för evigt att veta att jag dödade en mus hatiskt genom att ringa till dem. 
Okej, jag är gravid & väldigt extra känslig mot sådana saker nu. Om ngn vill ta dö på musen genom att ringa till dem, ja, då får dem göra det. JAG kmr inte att göra det. 
 
Just nu så bakar jag ciabatta bröd som vi ska ha till soppan ikväll, kmr bli sviiiingott. :)
Såg nu att jästiden har gått så måste fortsätta m de! Tjing!

Värmeslag

Älskar att värmen äntligen har kommit, hoppas att den kommer vara kvar här tills sommaren är slut MEN det är först nu också som jag börjar känna på kvällarna att fötter & händer är dubbelt så stora, min älskade sambo var snäll & fixade ett kallt fotbad igårkvälls till&med. Men så fort som jag var stilla med fötterna i vattnet så kändes de som att mina varma fötter hade värmt upp vattnet så fick sitta & röra på de lite hela tiden så jag fick känna att de fortfarande var kallt. Och det hjälpte otroligt mycket, innan fotbadet så satt jag & småsvettades & fötterna kunde jag inte ha ngnstans på bordet då de kändes som att om de stötte emot något så skulle de sprängas & blodet skulle rinna på väggarna. Men efter fotbadet så var jag inte alls lika varm i kroppen & fötterna hade nästan blivit normala i storlek :)
 
Sista utgången med Chevelle tog vi vid 11 tiden på kvällen samtidigt som mina 2 bröder gick hem till sitt och påvägen ut så frågade jag på automatik om jag behövde ha på mig jacka/tröja, mitt svar jag fick var ett halvhjärtat nej med skratt. Det fick jag inse när vi kom ut, så sent på kvällen och jag frös inte ett dugg. Underbart :) 
 
Nu ska jag städa hos lilla Honey, tjingeling! :) 

Ont

Man är ju väldigt nyfiken på hur ont förlossningen kommer att göra, såklart man är nyfiken, eftersom man aldrig har gjort det så kan man inte riktigt fatta hur ont det kommer att göra. Man har bara fått höra att de gör helvetesont, men de beskriver ju inte hur ont det gör. 
Jag kommer få uppleva denna ondheten tids nog, i know.. & då kommer jag att önska att de ska vara över så fort som möjligt istället ja. Men nyfiken är man ju alltid. ;)
Jag tror att jag fick känna på en liiten försmak imorse på detta onda.. Hela livmodern spände ihop sig som en gympasäck och jag fick väldigt svårt att andas.
Jag har hela tiden tänkt att så länge jag kan andas så kan jag säkert andas igenom det ondaste, när jag tar sprutor, gjort illa mig, etc. så andas jag alltid tills det är borta, fokusera på andningen. Men när det gör så ont så lungorna inte ens vill samarbeta vafan ska man göra då? :P
Förstod idag att de är verkligen Juli, redan! Och man kan föda mellan vecka 37-42, men detta menas att han kanske kommer i början av augusti. Och detta menas att det är typ om 4 veckor, bah. Känner du av min stress? 
Ja, allting är klart här hemma, men det är inte de som jag är stressad över utan de är mer att de börjar bli verklighet. Det som jag längtar allra mest till är ju såklart att få se honom, hur han ser ut liksom, få känna på hans små händer & fötter, få höra på hans röst, få lukta & se vad alla tjatar om att nyfödda luktar så förbaskat gott, haha. Men innan jag får göra allt detta så kommer ett evigt kämpande. Känns de som. :P 
 
Ja, lite tankar som for genom mina tankar medans jag gjorde scones till frukost imorse..
Nu ska jag göra iordning i lägenheten medans min man är i Kalmar, sen ska jag njuta av det fina vädret. :) 

Spaigt

I torsdags så var jag med Jenny & Manda i Malmö på en liten spa-tripp, Victoria Park. Vi gav i examenspresent till Jenny ett presentkort på Victoria Park & hon verkade nöjd med spa-trippen. :) 
Det fanns 2 olika bastu, aromabastu m kristaller & en ångbastu. En pool, bubbelpool & sen fanns det "fejksol" där man satt i solstolar & njöt av lampor som skulle lika solen & gav en D-vitamin. vi gjorde allt & mellan för att samla energi så drack vi te, juice & åt äpplen från baren som ingick i visiten medans vi solade i D-vitamin ;) 
När vi kom så fick vi låna handduk, badrock & tofflor & så gick en som jobbade där & visade oss vart allt fanns, när hon såg att jag är gravid så rekommenderade hon mig att inte bada i bubbelpoolen eller basta då det skulle kunde kicka igång allt. Men jag fick en väldigt mysig dag ändå, efter vi var där i 4 timmar så åkte vi till Emporia & gick omkring & kikade, när klockan blev halv 8 på kvällen så blev vi klara för oss. Då hade vi hunnit gå i de butikerna vi ville, äta på Vapiano & testa på frozen yoghurt, riktigt gott, kan jag rekommendera :)
 
I fredags så pysslade jag lite i hemmet, gjorde små saker som har stört mig i ngn vecka osv, sen vid lunch så gick Jhonny & jag till Espresso House som precis har öppnat vid torget/fisken & åt lunch, det var gott & friskt i värmen som har kommit äntligen. Sen kollade vi runt lite på stan & eftet det så tog jag Chevelle på långpromenad då jag ville ha henne lite trött då vi skulle ej vara hemma på kvällen & hon skulle få stanna hemma. På kvällen sen så spelade vi minigolf på dragsö m mina 2 bröder & käkade på deras uteservering. Mysig kväll :) sen vid 9 så åkte vi alla hem till oss & kollade på fotbollen.. Somnade typ halvt när de sista 30 min var kvar, sjukt trött på kvällarna nu!
 
får se vad denna helg ger oss, tjingeling!

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0