Big day

Har märkt att idag är sista dagen innan den stora flytten. Man kommer på allt små plock som man har glömt att packa.. Men vi har hunnit med en del ändå, fått dit lite växter i den nya lägenheten så den ser nästan beboelig ut i köket nu iallafall, haha. 
Ska bli mycket spännande att se hur de går att montera ner den gigantiska sängen, usch.. 
Men ska bli skönt att få flytten gjord, att ha allt på ett ställe & kunna göra fint där på heltid istället för som nu. 
Chevelle var hos veterinären idag & opererade bort 2 mjölktänder som inte har velat lossna, nu är hon lite svullen ovanför näsan men de går nog ner när de har börjat läka i munnen :) vi bad dem kolla på knät också & de var som vi trodde, patellan.. På vänstra bakben som hoppar som en känguru men vi sa att om de blir värre så får vi återkomma, tur väl så har de blivit bättre nu :)

Nu blir de lite chill innan sängen! Tjing :)

Flytt

Hallå allihopa!
 
Vi fick nycklarna i tisdags så från den dagen så har allt bestått utav flyttkartonger, packning, ihopsnickring etc.
Vi började ta dit alla varor som vi har nyköpt från ikea & Ullared så nu har vi snickrat ihop allt nytt så vi behöver inte göra de när vi har en massa flyttkartonger ivägen. :) 
2 byrås, skötbord, ett sängbord har vi uppe. Även om det bara är uppe än i den nya lägenheten så börjar man se att de kommer bli riktigt fint med färger & möbler. Ska bli skönt att få allt klart men det roligaste av detta är det vi gör nu, småplocka upp saker & sakta se hur allt kmr bli. :) Jhonny drar bort tvn & alla kablar redan idag så han kan ordna med det i ro, men det resulterar att vi får roa oss på egen hand ikväll, haha. Får kika datorn & paddan, vi har att packa ner fortfarande så.. 
Men tvättar sista gången nu för att ha allt tvättat så man slipper göra det när man vill göra iordning i lägenheten sen, ska träffa Manda vid halv 7 också. Vi ska hitta på något mellan tvättarna, är sjukt trött efter denna dag redan, tvättat fönster, packat, tvättat kläder så något inte så jobbigt får det nog bli. Börjar känna av graviditeten nu, kanske är på tiden, haha. Blir trött snabbt i kroppen & magen är ivägen när man ska hålla kartonger.. Ska visa henne den nya lägenheten iaf, det är inte så jobbigt men extra roligt ska det bli! :) 
Var på första föräldragrupps-mötet i tisdags också, var kul & se lite fler gravida & prata om det vi alla har gemensamt. Vi ska alla få ett ansvar för en ny person, men först, ska vi alla gå igenom en förlossning.. Var riktigt roligt, nästa möte är redan nästa torsdag!
 
Nä, nu ska jag gå & laga lite mat. Min man verkar inte vilja komma hem från alla kablar & sladdar.. ^^
Tjing! Happy Pride-day! ;) 

flygande tid

Flytten närmar sig med stormsteg! Tiden går sjukt fort, de vet man egentligen men när något är bokat/planerat 2 månader fram så känns de som en evighet just då. Sen när väl dagen kommer så känns de som att allt har gått för fort. Man lär sig aldrig.. 
Vi var hos Affärsverken idag & då stod de en ordinare & en sommarjobbare som skulle lära sig allting i receptionen. Man har ju själv varit där så man vet att allt nytt med dator & vart man ska klicka är jobbigt att lära sig, men mitt tålamod är ju inte direkt på tiptop, haha. Men efter 30 minuter så var allting klart, jag hann till&med få kramp i ena skinkan där imellan, asjobbigt, haha. Har börjat få de ibland, har hört att man kan få kramp i vaden eller tån, men rumpan liksom!? Ja.. Varför inte liksom!
Har badat i Jhonnys kompis pool idag, det var riktigt skönt, även om de var kallt i början men de är de oftast i utepooler. Det var de bästa på hela dagen, njuta i en pool med solen stekandes i ansiktet & lyssna på roliga gamla historier som hände från Jhonnys "andra gamla" liv. :)
Annars så har vi packat lite till idag, omorganiserat lite. Imon är väl tanken att jag ska packa skrivbordslådan också, skulle betalt räkningarna idag men gör de imon istället, tiden försvann för fort idag.. :P
Ska till barnmorskan imon, inte träffa henne utan ska till föräldragruppen första gången. Får se lite vad de mötena innebär, har verkligen ingen aning men hoppas iallafall inte att de är som Jhonny trodde; "Bebis-mage tävling" "Jaha, har inte du känt sparkar än?" "Vad stor din mage är"
Ja, sådana tävlingar som sedan utvecklas när barnet har fötts & alla mammor tävlar med sina barn om hur snabb utvecklade deras ungar är.  Som sagt, har inga förhoppningar men så får mötena absolut inte vara, utan kanske mer tips & trix tänker jag inför vad allt komma skall. Får se imon helt enkelt. :) 
 
Nu ska jag kika på spännande CSI! 
Tjing! 

tankar/dröm scenario?

Det går mycket tankar i huvudet om allt & ingenting. Köpte en gravid-tidning igår & läste lite om kvinnors förlossning som de trodde den skulle bli & hur den sedan blev. Fanns ingen som fick som de ville. Men de fanns ingen som heller hade legat där & kvidit i 19 timmar utan de flesta historier är "Jag fick lite värkar sen åkte vi in & efter några timmar så kom han/hon fram" Jaha, de få orden låter som att allt kommer gå som en lätt jävla pannkaka, men i sanningens ord så vet vi alla att de ej gör de. Undantag finns, såklart, de där som "ja, men mitt barn kom ut på 4 krystar." Fuck off känner jag. 
Såklart jag är livrädd, vafan tror folk liksom? Försöker jag att skämta bort de, tänka på annat *rosa moln, en god drink eller en fantasivärld där jag ligger på en vitstrand* Japp, de senaste så har jag tänkt, de är jäääätte lång tid kvar innan de kommer ske.
Jag läste sedan i tidningen att om man äter nyttigt med grönsaker/frukt & bra mat så kommer oftast ungen ej tidigare. Jag käkar redan mycket frukt tycker jag, men nu blir de dubbelt tror jag. Jo, jag vill ha ut ungen NU, såklart, vill lära känna den lilla gubben som är i min låda. Men för att jag ska få träffa honom så måste han ut genom pärleporten om man säger så. Hm, ja, svårt de där.. 
Tänker på de mammor som är ensam mamma, genom graviditet, förlossning & efter när livet ska fortsätta fast med ett barn som man ska ta hand om, ansvar & lära allt vad man kan. Helt otroligt, jag är jädrigt tacksam för att jag har min andra hälft, att jag har hittat rätt redan såhär tidigt i mitt liv ändå. 
Ja, precis i början av förlossningen så hade jag tankar så som "Ska jag verkligen ha barn, med Jhonny, vi kommer vara fast med varandra för evigt, hur helvete uppkom detta i mitt liv?!" 
Men dessa tankar har alla blivande mammor, kan nästa slå vad om min tumme om detta. Det är ju självklara tankar, det är ändå en jävligt stor förändring på G liksom. Men de tankarna försvann lika fort som de uppkom, då jag vet hur mycket jag älskar Jhonny & han är väldigt bra på att visa hur mycket han älskar mig. :) Ja, man kan älskar en person väldigt mycket men ändå inte vara perfekta för varandra då man är för olika, har för olika egenskaper, har för olika åsikter om allt, m.m. Men de perfekta i detta hela är att Jhonny & jag tycker oftast samma om allt, vi snackar om allt & ingenting, vi märker direkt på varandra om någon tänker på något. Så det har aldrig hunnit uppkomma bråk då vi snackar om det istället. 
Men det har jag hört från många -
"Bara vänta, när ni flyttar ihop så blir de annat"
"Bara vänta, när ni skaffar hund så blir de annat"
"Bara vänta, när ni får barn ihop så blir de annat"
Jaha, kommer nästa då "Bara vänta, när ni har gift er så blir de annat, då blir de massa bråk & olikheter"
Suck på världens negativitet, avundsjuka & bråk ibland. 
 
Ja, jag är också avundsjuk på folk ibland men ge inte de folket negativitet för de. Ta de som inspiration som Blondinbella säger, hon har rätt i vissa saker & i de kan jag hålla med henne totalt. Omvänd avundsjukan till inspiration till ditt egna liv. 
 
Oj, blev lite skrivet, men ja, har många tankar i min skalle & detta var väl ungefär 2% av de hela, haha!
 
Tjing! 
 

lugna solen

Min dag idag har varit ganska lugn, skönt lugn. Jag fick gå upp redan vid 7 imorse då Chevellen helt plötsligt var absolut tvungen att gå ut & kissa. Så jag fick glatt ta på mig kläder & traska ut med en springandes chihuahua 5 meter framför mig. Och ja, hon har nog aldrig kissat så mycket som hon gjorde denna morgon, haha. 
Så min morgon startades ganska tidigt, ovanligt nu för tiden, i soffan fram till runt 11 tiden, då började jag göra mig själv iordning. Jag fick byta ut lakanet i sängen då en viss liten dam hade dragit av sig sin trosa mitt i natten, fick gå ut med Chevellen igen, diskade ett litet miniberg vi hade lyckats skapa etc.. Sedan vid halv 1 så gick sambon & jag ut på stan då jag behöver inhandla lite presenter då folk har fyllt år/ska fylla år inom en snar framtid, haha. Men försökte mest hitta inspiration, hittade lite men inte mycket.. Jag inhandlade min mammas mors dag-present på nätet iaf, fick redan ett sms med kollinr så de har redan skickat iväg det, underbart med snabba leveranser!
När vi kom hem så la jag mig på balkongen & bara njöt av solen. Försökte sudda bort alla tankar från huvudet & bara njuta av värmen, men det är mycket svårare än vad man tror. Man börjar ju alltid tänka på något tillslut. 
 
Chevelle är mycket bättre idag, hon har sovit nästan hela dagen, de stunder hon ville busa har varit väldigt få gentemot hur det brukar vara. Så inga långpromenader även om man vill då detta underbara väder är & besöker oss. Glömde berätta igår att djurvårdaren kollade på hennes tänder också & hon har fortfarande sina valptänder kvar så nästa fredag så ska hon in klockan 9 på morgonen på fastande mage & plocka bort dem, och samtidigt så satte hon upp att veterinären skulle kika lite på hennes knän också. Hon har inte haltat på några dagar nu men det är alltid bäst att kolla ifall det har hänt något när hon har blivit fullvuxen. Så om vi får att de är OK med knäna så har vi det i bakhuvudet, men ifall de hittar något så vet vi om det. Hatar att gå ovetandes & alltid vara orolig när hon börjar springa & vill leka. 
 
Ikväll så får jag lite egentid, vettesjutton vad jag ska hitta på.. Får se vad jag kommer på. 
 
Tjing!

Chevellen




Vår älskade lilla chihuahua chevellen fick sin 1 års vaccination idag, sen efter de så lämnade vi henne hemma så åkte vi & tog en promenad med mammas hund lilo & handlade på maxi. Först vid lite vid 3 timmar så kommer vi hem & ser chevellen lika glad som vanligt när vi kommer hem men jag ser på ansiktet att något är fel & kollar närmre & hela ansiktet/nacken/hakan är knottrig & uppsvullen. Jhonny ringer till veterinären medans jag slänger in alla kylvaror så halvspringer vi till bilen igen & självklart så har alla slutat från jobbet samtidigt.. Men iallafall när vi kom fram så tyckte veterinären så synd om henne så hon fick en kortison-spruta, även om de skulle ha lagt sig utan så gick de lite fortare med sprutan. Älskar djursjukhuset i nättraby, de är bäst!! 
Nu ska hon vila i ngr dagar & inga långpromenader så nu ska hon få ha sin lilla trosa på sig på natten & sova hos oss. :) självklart så löper hon ju nu också men ja, allt på en gång för lilla snuttan våran!

Efter sol kommer regn

Ja, som ni kan gissa så får man alla känslor & lite till under en graviditet som ni märkte efter förra inlägget, haha.
 
Denna helg har varit ganska chill, lördagen så fick vi underbart sommarväder så då befann jag mig på balkongen mestadels. Fick känna på min första sammandragning, helt otroligt. Kunde inte vara något annat än en sammandragning tror jag, haha. Sen på lördagskvällen så spelade vi minigolf & grillade på Dragsö med mina bröder & deras kompis Poffe. Väldigt mysigt & fick många skratt, att släppa en minigolfboll är inte lika enkelt nu längre har jag märkt. ;) 
 
Söndagen var de dötrist väder så jag packade lite i köket & sovrummet & gick igenom mina barndomssaker som mamma har sparat sen jag föddes, har aldrig gått igenom allting då de är en hel pärm men de var en del som man kunde kasta & en resten sorterade jag finfint, eller försökte iallafall.. Kom på att en sådan pärm får jag fixa till vårt barn, då vi säkert kommer få presenter ganska tidigt så som på hans dop osv så måste man nästa köpa en sådan snart & ha redo. Min mamma hade till&med skrivit en liten förlossningshistoria på ett papper & lagt ner i min pärm, alltid roligt att läsa måånga år senare. :) 
Tränade både i lördags & söndags också, känner mig väldigt duktig. :) Tänkte på detta när jag var påväg hem från träningen nu i förmiddags & träffade då på Elin, min kusins fru, som sa samma sak, att jag var väldigt duktig som gick & tränade medans jag är gravid. Roligt att få höra de från ngn annan när man precis tänker på samma sak i huvudet. :) 
Söndagskvällen så blev det bingolotto hemma här med bröderna & jeppe. Nej, vi vann inget, men Alle & Jeppe gjorde, haha. Efter det så gick vi & kollade på bio "Bad neighbours", fick sig några skratt & några suck. Men ja, den var helt okej. Nog bättre film som man ser hemma i soffan en helgkväll. :) 
 
Nu fortsätter denna måndagsdag! Tjolahopp!

wtf

Igår efter bion när vi la oss i sängen & skulle sova, då kom lite panik. Bara sådär, out of the blue. 
Ska jag verkligen bli mamma? Ha ansvar för en annan människa, om denne gör något fel så kommer folk tänka "Vad har han fått för uppväxt/uppfostran?" 
Vad tänkte vi på när vi kom på denna idén? Jo, men tjena, lets have a baby. Ööööh...
Ja, ni kan ju förstå mina tankar, de vandrade som en förbaskad vandrande pinne. Och när väl de tankarna kommer så känns de som att de aldrig tar slut, de bara fortsätter i en evighet. Kändes som att jag ville bara sätta mig i en liten hörna & gunga fram & tillbaka som en psykopat. Hur klarar ALLA andra mammor detta?? Fyfan vad alla mammor är starka. Helvete.. 
Idag då? Idag är jag ett nervvrak ungefär.. Grät till Greys Anatomy & gråter nu när jag bara tänker på alla tankar som kom igår. Fuck. Japp, hormonstinn kanske man kan kalla de? Jag får skylla på det.. 
 
Nu ska jag göra ngt annat, typ packa kartonger. Tänka på ngt annat. :P
 
Tjing. 

Chizilla

Dagen började med att jag vaknade vid halv 8, och kom på precis samtidigt att Göran skulle komma med deras hund Lilo för mamma ligger på sjukhuset fortfarande & Göran skulle jobba så vi ska vara ett litet dagis några dagar. Men han hade inte ringt så han var nog försenad tänkte jag.. Så väckte Jhonny då han inte hade ställt klockan heller. Så gick vi lite sakta upp och vid 10 i 8 så ringde han & var nedanför. 
 
Sedan vid 10 så gick jag till Arbetsförmedlingen, möte som man måste gå på för att kunna få några pengar.. 
Och var hemma vid 11 igen, så tog jag ut Chevelle & Lilo på en långpromenad, vi gick runt till hamnen, varvet & sen upp mot torget. Med min takt så tog detta ungefär mer än 1 timme, men de var skönt. Vädret var helt underbart & man kunde lunka omkring utan att tänka om man ville. :)
 
Sen gick vi hem igen & åt lunch, sen vid 13 så åkte vi till sjukhuset & hälsade på mamma. Var trevligt, sen efter ngn halvtimme så kom min ena bror Alle också & skulle hälsa på så fick prata lite med honom också. Bokade Bingo & bio på söndag, haha.
 
På tal om bio så ska Jhonny & jag på bio ikväll, Godzilla, som jag har väntat ska ni veta. Har väntat sen i julas tror jag, ja, jag är en monster-freak, älskar alla monster-filmer. :) Så vi reserverade 2 platser till 21 ikväll, ska bli så kul att äntligen få se den! Alle såg den igår på premiären, blev lite smått avund men då fick man höra att den var bra också så då behöver man inte gå därifrån besviken förhoppningsvis med mina förväntningar. ;)
 
Vi fick en tid hos veterinären på måndag för lilla Chevelle också, vi ska vaccinera henne, typ 3 månader försent.. 
Vi fick hem lappen i Mars månad men ringer först nu, japp, vi har flyttat fram det lite.. 1 års vaccination, tänkte fråga veterinären om hon kunde kolla på patellan samtidigt också, för säkerhets skull. Hon har inte haltat jättemycket nu, men ngn gång om dagen så sker det ändå. Irreterande de där.. 
 
Tjingeling! 

Träningslat

Idag så masade jag mig till Wellness & körde ett Milon-pass första gången på exakt 2 veckor. Sista gången jag körde de så kände jag att jag var helt slut i kroppen & motivationen hade försvunnit som en droppe vatten i en öken. 
Så de senaste dagarna så har jag gått & varit lite butter på mig själv för att inte ha gått & tränat, och för att ta bort denna butterhet så behöver jag bara gå & träna, så enkelt är det, men ändå inte. Men när jag stod & diskade på förmiddagen så tänkte jag; jag behöver bara gå dit & göra de, det tar mindre än 1 timme. Lägg av, jag är så jävla barnslig som är sur på mig själv för att jag är lat. 
Så jag gick dit & körde 2 varv av Milon & kände mig väldigt duktig efteråt, sådär skönt trött i kroppen & bara glädje över att jag kom över mig själv & gjorde det. :)
 
Sen gick jag till Försäkringskassan för att prata lite om papper om föräldrapenning & etc. Det tog bara 5 minuter så efter det gick jag till Åhlens & kikade lite snabbt om de fanns något fint som vi behöver till nya lägenheten men inget som jag blev stormförtjust i direkt, så jag ringde Elin, min kusins fru, för att höra vad hon höll på med & det slutade med att jag traskade till henne i min långsamma takt (jag blev till&med omkörd av en pensionär idag) & fick prata lite med henne & träffa Lykke. Lika roligt som vanligt! :)
 
Denna kväll består utav att tvätta, lika roligt som vanligt men försöker att göra det lite oftare nu så man slipper de stora bergen som tar ännu längre tid att få bort.. Och det är ungefär 2 veckor kvar tills vi flyttar så tänkte att om man tvättar nu så kan man tvätta en sista gång precis innan vi flyttar så slipper vi flytta smutstvätt. :) Planering på hög nivå! Kom på idag med att de är ungefär 2 veckor kvar, fick lite panik då men kom på att vi har packat jädrigt mycket & slängt ännu mer känns de som så vi är ganska förberedda redan nu. 
 
Min mamma opererar sig idag med, har tänkt på henne nästa hela dagen så får se om vi får åka & besöka henne ikväll eller om det får vänta tills imon. Jädra massa tjafs med denna operationen från doktorerna, om tid & allt där omkring. Hoppas & håller tummarna att allt gick bra iaf. :) 

Första mätning&vägning!

Var hos barnmorskan igår för första vägning, mätning & lyssna på hjärta-besök. Vi bokade in alla besök för sommaren samtidigt & så fick jag svar på "alla" mina frågor också. 
 
Än så länge så har jag gått upp runt 5 kg, blodtrycket var perfekt, mätning av magen=mätning utav barnet var perfekt enligt min kurva för vilken vecka jag är i, & avlyssning av hjärtat var roligaste av allt. Hon hade en manick så jag fick höra på hjärtat också samtidigt som hon, det slog jättejättefort 148 slag/minut. Helt normalt sade barnmorskan, så ja, allt var perfekt & var som de skulle. Otroligt betryggande att höra :)
 
Vi pratade om att han för mycket liv & att han styr mitt liv redan nu(sparkar som satan & jag får ej ligga på sidan längre), har fått en väldigt lugn & jättetrevlig barnmorska som samtidigt har lite glimt i ögat. Jag frågade om jag vågade åka iväg långt bort så som exempel Göteborg 1 månad innan beräknat & det var inga problem alls enligt henne, plus att om det började sätta igång så skulle vi ändå hinna köra hem för förstaföderskor tar de ungefär 12 timmar för innan ungen kommer ut. Jippie. 12 timmar utav ren pain.. Cant wait!
 
Haha, Jhonny sa att han kommer nog aldrig att köra så fort som då isåfall, men de kommer förhoppningsvis ej att hända. Han får gärna vara exakt i tid, precis på pricken tack!
Hon sa att jag hade fått en väldigt fin bula så de är ju alltid en rolig komplimang men speciellt av en barnmorska som har jobbat med det i X antal år & har sett många magar troligtvis.. 
 
Men nu ska jag sova! Gonatt :) 

LCC

Jag har använt Blondinbellas hårprodukt från hennes märke LCC, schampot & deon köpte jag för att testa för lite mer än 1 månad sen. Nu tänkte jag berätta lite vad jag tyckte om dem. :) 
 
Schampot luktar väldigt gott, får håret att känna sig nytvättat 2 dagar i rad & 3dje dagen så kan man göra en hästsvans eller uppsättning så klarar det sig 1 dag till. Jag köpte en liten flaska att börja med då jag ville testa det först om det var något för mig, även om det är en liten flaska så höll den sig i över 1 månad utan att ta slut. Då ska ni tänka på att när jag tvättar håret så tar jag schampoo 2 ggr/1 dusch då jag har hört att om man bara tvättar det 1 gång så blir det negativa joner i håret & 1 extra gång så får man posetiva joner i håret igen, något sådant, haha. 
Så själva flaskan är väldigt dryg, nästa gång så ska jag köpa en stora flaska så behöver jag inte handla så ofta :)
 
Och det ännu bättre är att Apoteket får in hennes produkter i deras affärer i vecka 25! Lovely! :) Även om Nordicfeel.se har en jädrigt snabb leverans tid, beställde på kvällen på en tisdag & fick hem varorna dagen efter så är det skönt ibland när man inte har kunnat planera så kan man gå till en butik & handla så man får hem varorna direkt. :) 
 
Deon luktar otroligt gott, har som sagt aldrig haft något problem innan med svettlökar som vissa andra så kanske inte är världens bästa försöksperson men för mig så behöver de bara lukta gott så är jag nöjd, eller ja, de ska inte kladda så hela kläderna blir förstörda heller & det var inte denna heller. Så tiptop! :)
 
Nästa köp från LCC så blir det schampoo, balsam & hårbalsamet i stora flaskor. Lyxigt värre! :)
Det är ju snart Mors dag också, hm.. ;)
 
Tjingeling!

hängande mage

Min söndag igår bestod utav mamma-häng på Verkö, var väldigt mysigt & behövligt. 
Jhonny hängde på första timmen så fikade vi på mammas nybakta bullar sen vid 1 tiden så skulle han hem & kolla på brumbrum-bilar på tv som jag tycker är dödstråkigt. Så jag stannade kvar så vi gick ut med våra små chihuahuor på en lång promenad, åt lasagne, sen låg vi i deras säng och kollade på saker jag vill ha till nya hemmet. Vid 18 tiden sen så körde mamma in mig till stan då hon skulle ändå in för lite träning på Wellness. 
Och där i mellan så var de prat mellan himmel & jord. :)
På kvällen så spelade Jhonny & jag Bingolotto, har gjort de några söndagar i rad nu men då har vi annars varit tillsammans med mina 2 bröder & deras kompis också men de var bakis så de blev bara vi 2 igår. Men vi vann inget, tråk.. Man får ju alltid lite hopp när man börjar närma sig till en liten vinst, men ja.. Haha, ja, lite smågamla har vi blivit kanske men de var roligare än vad jag trodde! Det drygaste är bara varje gång jag ska sitta vid soffan & kryssa i rutorna så sitter jag framåtlutad mot soffbordet & de tycker inte en viss M om så han kickar istället. Sikka problem man har fått som man aldrig hade förrut, då kanske de var en liten mage som putade över för man har ätit för mycket så man tänkte att man såg fet ut så drog man bara över byxorna så försvann problemet. Ja, allt kan förändras jävligt fort om man vill. :)
 
Än så länge idag så har vi varit ute på Maxi & handlat till den tomma kylen, skönt & få den lite full igen. Men nu börjar Maxi böka & göra om, precis när Hemköp har slutat göra om i hela butiken så ska nu Maxi börja & göra allt så mycket sämre, dåligt! Tydligen så ska de slå ihop fisk & skink-disken & det är världens dåligaste idé tycker jag som HATAR fiskdoft, de kommer stinka ner hela jävla skinkdisken & allt som ligger där. Men ja, jag köper inte skinka där så ofta nu mera så nu kommer de bli ännu mindre!
Har diskat lite & gjort iordning för ankomst av Saku då han kommer hit idag igen & ska vara här några dagar framåt, Chevelle börjar visa upp lite att hon ska strax börja löpa så får se hur detta går.... Om hon verkligen börjar löpa så får Saku vara hos Jhonnys bror istället, orkar inte med en löpande tik & en stor hane border collie efter den lille, bah, blir bara trött & sur utav tanken.
Nu ska jag städa hos Honey innan mötet hos barnmorskan vid 13.40!
 
Tjing! 
 

Möbler deluxe

Fredag idag, har redan heela veckan gått?! Sjukt vad tiden går väldigt fort ibland. Även om jag inte hade något planerat alls för denna veckan så kunde den springa förbi omärkbart förbi också, läskigt. 
Nästa vecka så är det lite mer inplanerat, möten & sådana saker. 
 
Tänkte visa lite bilder på möbler som jag vill ha till den nya lägenheten, lovade ju att visa lite inspo på möbler/inspererande möbler vi/jag vill ha ;)
 
I min drömvärld så ska byrån vara i sovrummet, stolen i våran mysiga läshörna i vardagsrummet & boxarna ska vara i våran klädgarderob. 
Sist men inte minst:
En liten "köksö" bredvid vårt barbord i köket som kan hjälpa när platsen tar slut på bordet eller köksbänken. 
 
Men som man har fått från sin mamma så har man alldeles för dyr smak för sin egna ekonomi, Jhonny & jag brukar skoja om att vi hade passat som rika, vi hade kunnat sprätta undan en jädra massa pengar. 
 
Nu ska jag kika vidare på alldeles för fina saker & drömma mig bort där pengar växer på träd. :)
Tjing!

Rensning

Denna vecka är ganska död, men jag är väl inne i min döds-tysta-vecka nu, haha. 
Har fixat lite med flyttkartongerna & rensat lite mer i de sista kartongerna som var kvar uppe på vinden som Jhonny hade tagit ner. Fanns en del att slänga kan man säga, men hittade en del roliga saker med, så som mina gamla barnböcker & Barbies. Trodde inte att jag hade så många Barbies, men jag hade fetefel kan jag ju säga plus att jag trodde mamma hade slängt allt sådant när vi flyttade från huset på landet. Så det var riktigt roligt att hitta :) 
Jag la undan alla höst/vinter/vår/högklackade skor i en kartong&påse då jag ej kan använda dem nu & de behöver inte finnas i lägenheten förrens när hösten kommer härnäst. Så det blev en himla massa plats i min garderob nu!
Och en massa plats tycker vi om, jag vill nästan packa ner allt i kartonger & sätta upp på den nya vinden så det kan vara luftigt & fräscht i den nya lägenheten, det är min dröm just nu. :) Kan vara för att jag ser framför mig att de kommer vara en massa barnleksaker överallt istället, men det är en helt annan grej, haha.
 
Fick ett sms idag av en utav mina bästa kompisar och som gjorde min hela dag mycket bättre, då jag är den första i mitt kompisgäng som ska få barn så kan man alltid bli lite rädd då förändringar kommer att ske & de är inte små förändringar direkt. Då jag vet & har fått inbankat ganska mycket att M är efterlängtat av mina vänner så blir man ändå rädd, på automatik blir man väl de.. Men iallafall, hennes sms var mycket väl behövande & peppande, några få ord kan göra en annan människa oerhört glad för en hel dag. Då kan man tänka sig hur glad man kan göra resten av sin omkrets om man bara lägger lite tid på det. 
 
Tankevärd Tjing! ;)
 

tom halva

Jag vill ha hem min man, min sambo, mitt allt NU. 
Han körde vid halv 11 igårmorse till Skåne då han skulle hjälpa sin mamma lite, och nu är han påväg hem. Jag skulle aldrig palla ett distansförhållande eller att han skulle jobba borta i veckorna, han är alldeles för underbar. :) 
Förstår inte hur annat folk tar sig igenom dagarna när de har sina karlar borta jobbandes i flera veckor i rad. Jag har helt enkelt blivit för bortskämd att ha honom nära 24/7. 
 
Jag har försökt att hålla mig sysselsatt hela dagen idag för att klockan skulle gå fortare till kvällen, så jag dammsög lägenheten & moppade dem fina, gått igenom 2 kartonger & packat om så jag fick 1 kartong ledig till annat, duschade & gjorde mina fötter fina inför sommaren, fikade en stund med Stina och nu ikväll så har jag försökt läsa mig på lite på försäkringskassan om föräldrapenning etc. Hämtade upp ett paket på Hemköp också, det var 3 kg hundmat till lilla Chevellen. Nu behöver vi inte köpa mat till henne på ett tag, de är riiktigt mycket billigare att beställa torrfoder till hunden via nätet inkl frakten istället för att gå till en butik & köpa där. 
 
Nä, nu ska jag kolla på Top Modell, haha. Tjing! 

Långhelg

Ojskipojski, sikken långhelg! Orkar nog inte skriva ut hela helgen & vad som hände men kan ju iallafall säga att de var riktigt trevligt, mysigt & roligt! 
Vi började med Ullared & där köpte vi allt som vi hade skrivit upp på listan förutom babysele då vi kom på att de är klokt att prova en innan vi köper kanske. Och babynest hade de ingen bra. Men jag är riktigt nöjd med allt vi hittade på Ullared & deras priser, lovely!
Efter lunchtiden så kom alla & skulle handla så efter den tiden så var de bra jobbigt att gå & kika på prylar så vi gick & betalade sen gick vi lite i butikerna utanför sedan blev de en bilresa till Göteborg som pga avspärrningar så blev den lite längre än nödvändigt men vi kom fram tillslut iallafall! 
Hotellrummet var väldigt fint men toan hade endast glasväggar, och om man skulle på toa så fick man dra undan en gardin ifall man inte ville att Jhonny skulle se när man skulle gå på toa då, helt sinnessjukt, haha. 
Men utsikten var helt otrolig, riktigt underbar där man såg över hela kajen, med en massa båtar & floden(tror de var en flod?), var helt oslagbar.
På kvällen så satt vi allihopa i bubbelpoolen & bara njöt & pratade skit, riktigt skönt att få slappa efter en lite hektisk dag med endast 3 timmars sömn från natten innan. Och efter de så satt vi uppe i hotellets Skybar och njöt lite till med utsikten, men vid halv 11 så kände jag att mina ögon började gå i kors så då viftade jag med den vita flaggan, haha. 
Dagen efter så gick vi lite på stan & kikade runt, hittade inget speciellt direkt & sen vid 4 så åkte vi till Jhonnys morbror & hälsade på, första gången jag fick träffa den delen utav hans släkt, & de var riktigt trevliga, då de är finska så hade de en liten brytning men jag har vant mig med de då Jhonnys mamma har en likadan brytning. :) Så gulligt, tänker lite på Mumin i mumindalen men ja.. haha! Vi sov över hos dem & sen vid lunch så åkte vi till min syster Sofia då hon har en liten lägenhet där så vi tog med henne till Ikea & åt lunch där & handlade lite småplock & skötbord så nu fattas det bara en säng så är vi redo för M att komma! :)
Hemfärden hem från Göteborg var väldigt spännande, bådas mobiler dog & vi körde vilse i skogen. Så vi fick stanna till vid en karta & försöka läsa av den vart vi var & vart vi skulle, men efter 4 1/2 timma så kom vi hem! ;D
Och lika underbart är det när man har varit iväg & sen kommer hem till sina små djur & sitt hem igen, även om de är fullt med kartonger. ;)
Snabb historia om min långhelg! Nu ska jag dra till min bror Alle & spela Bingolotto så nu hinner jag inte berätta mer. ;P 
 
Tjing! 

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0