Slottet, grottan, tryggheten, hemmet.


Skoskåpet i hallen
Skrivbordet & en liten chihuahua.

Peidelstalen i hallen.

Spegel i sovrummet

Sist & minst mitt lilla växthus. Älskar de! 

Såhär har vårat hem utvecklats sig, sakta men säkert. Trivs riktigt bra nu! Tillsammans jag & min sambo så har vi en fantastisk smak! Tycker jag iallafall :) 

ikea-helg

Denna helgen har bestått utav ikea & bygga ihop allt. Då känns de som att vi ändå inte är klara än, men de är nog för att alla "gamla" möbler är i lägenheten ännu också, lägenheten blev helt plötsligt liten. 
Men vi fick med oss ett litet växthus som nu står i köksfönstret, nya kakeldekor på kökskaklet, skrivbord, skoskåp, spegel & en pedistal. Ska försöka hitta någon fin kappa till köksfönstret också så är jag nöjd i köket, vi ska köpa nytt matbord & stolar men de blir senare i framtiden. 
I sovrummet ska vi köpa vägghållare till tvn då den ska upp mittemot den nya sängen som kommer om några veckor! Och sängbord ska köpas också nästa månad. 
Vi såg att soffan börjar ta lite kål nu då Smulan alltid kloar på ett & samma ställe alla dessa år, så nu har de blivit ett liitet hål. Får fixa de tills vi kan köpa ny, om ungefär 1 år eller så, haha.
Lite småprylar ska vi köpa nästa månad också, sådana småsaker som gör hemmet hemtrevligt. 
Men i de stora hela så har vi fått de väldigt fint nu, bilder kommer upp i veckan då jag ej kan fota nu när allt är uppe & de är mörkt ute. Blir inga bra bilder, de blir mörkt så snabbt ju. :( 
Menmen, skrivbordet vi hade kollat på först på Ikeas-hemsida såg inte bra ut i verkligheten. Men vi hittade ett mycket finare men fan mycket dyrare iallafall så blev de ett litet längre skrivbord. 180 cm långt, så den fick preciiis plats i Jhonnys bil. Haha! De blev att mamma som är kortare än Jhonny att köra bilen från Kalmar hem. Så vi fick skippa att köpa alla kuddar & överdrag, får köpa de nästa månad så ska till Ikea nästa månad igen! 
 
Men då har denna helg också gått, så tråkigt.. Men jag är tacksam för jobb, att ha rutin på mitt liv. Men fredagskänslan, den är så jädrans god. Man känner i hela huset hur alla känner en lättnad att slippa gå till jobbet på 2 hela dagar. Oslagbar känsla.
Men nu har vi fått de väldigt fint i hemmet så nu börjar jag bli redo för att få hem folk, festen är nästa helg så i veckan blir de planering för fulla muggar. Fixa Spotify-listan, köpa alla saker till de & städa. Nästa helg ändå så blir de kalas & detta året blir de faktiskt väldigt roligt! Jhonny & min släkt/familj ska fira mig :) 
Men de är en heel veckas jobb kvar innan allt startar så de är bara att vänta & njuta av dagarna kvar.
 
Tjingeling! 
 

skratt som leder till tårar

Så har snart halva denna vecka gått också, och de går bara framåt!
Likaså på jobbet, de går sakta men säkert framåt. Eller ja, snabbare för mig än vad de gör för vissa andra även om de har varit där några månader innan. Kan man säga att jag kanske är lite smartare än dem då? Höh.
Nä, ska inte vara elak. Det passar ju mig alldeles för bra. ;) 
Men en sak som går saaakta men säkert framåt är min födelsedag! Ska bli roligt att fylla år detta året, allt har klaffat i mitt liv ganska bra så nu kan jag bara njuta. De senaste åren har man varit ensam ändå, även om jag var tillsammans med pojken min förra året vid den tiden som jag fyllde år så bodde vi inte ihop, inte riktigt samma sak. Nu finns han ju alltid där liksom. 
Ska ha födelsedagsfest den 28 september med alla mina vänner, de ska bli kul också. Hade varit ännu roligare om Emma skulle kunna komma också! Men tror inte riktigt de går så bra då hon är på andra sidan jordklotet.. Jhonny frågade " Kommer Emma?" Njaa, inte så troligt. Hade glömt för den sekunden vart hon var för ngnstans. 
Jaja, kan inte få aaallt här i livet. 
Men tydligen så ska jag få en del saker av min sambo, ska bli jävligt spännande & se vad de är han har kommit på!
Iallafall, igår så var jag & några stycken från jobbet på en rolig föreläsning, skrattade så mycket så tårarna bara rann. Jag som var nere, deppig, så jävla negativ & emot allt vad som hette föreläsning på förmiddagen. Men sedan så vände de på eftermiddagen så jag följde med, och jag hade ångrat mig så mycket om jag inte hade följt med. De var en kvinna som heter Maria Möller, hon är skådespelare, komiker, imatör(heter de så?) & mycket annat känns de som. Sen pratade hon om hur hon kom in på just de spåren som hon har jobbat/jobbar med & mycket annat, hon imaterade tex Carola & Greta Garbo, helt fantastiskt roligt. 
I helgen blir de Ikea med sambon & mamma, ska bli riktigt roligt! Längtar :) Då ska vi handla nya saker till hemmet, hoppas bara de går in i bilen.. Sen på söndagen blir de att bygga ihop allt, och fixa & dona. Rolig helg innan festen! Fina vännen Stina ska ta hand om Chevelle när vi shoppa loss i Kalmar, får hon umgås med hennes hund Chilii lite också. Lär hon sig lite nya bus kanske..
Nu ska jag förstöra lite när sambon sitter & spelar tv-spel. Alltid lika roligt. :)
Tjingeling! 
 

från 21 - 80

De nya träningsschemat går riktigt bra, kanske för bra? 
Är rädd att bli en sådan tjej som bara ser för muskelös ut, som ser ut som en kille fast ingen fillefjong mellan benen. Från att vilja bli riktigt stark, inte bara vara smal utan att få komplimangen "skit vad stark du ser ut". Till att vara skraj & tänka " jag kanske är påväg att bli för stark". men finns någon gräns till för stark? Ja, till att se ut som en kille. Men jag tror de är ganska långt dit för mig, men jag vet inte. Mina tankar som vandrar långt, lite för långt ibland. Min sambo tror för mkt om mig ibland, men jag tro att ibland så är de jag själv som tror för lite eller för mkt också? 
Jag är nog den enda tjejen som inte vill att mina lår ska bli så smala så de ej ska synas ngt fett mellan. Jag tycker man ser så smal ut då, jag vill ha lår som är.. inte för feta men inte för smala heller? Bah, svår gräns.
Vi tränade igår på morgonen men då min mamma ville att jag skulle hänga på ett pass med henne så blev de 2 träningspass för mig. Detta resulterade att efter dagens pass imorse så är jag nu helt slut i kroppen. Vi ska köra kondition imon men det är helt okej, de är bara att springa, då ska inga hantlar eller ingen kropp upp i luften. 
Så med dagens rubrik så menar jag från att vara 21 till att bli 80 på en dag, att välja klackar idag var inte bra val.
 
Men de är redan onsdag idag, snart helg! De menas att de snart är ledigt från jobb & träning i 2 hela dagar! Lovely.
Denna helg så blir de fix i lägenheten, de ska bli riktigt roligt att byta gardiner & lite annat. 
 
Strax lunch här för mig!
 
Tjingeling! 
 

Ledig lördag

Denna vecka har varit min första vecka på den nya avdelningen, därför den låga uppdateringen. Jag kan inte blogga på jobbet som jag gjorde förr. Vad har hänt under veckan då?
Jag har jobbat, börjat på ett nytt träningsschema, och sen kommer jag inte på mer. Haha.
Jobbet på den nya avdelningen börjar rätta till sig i huvudet, första dagen tänkte jag " undrar om jag kan ångra en anställning?" "finns en ångerknapp?", men samtidigt så visste jag att så tänkte jag med mina förra avdelning också men de blev bra. Så man måste bara ge de lite tid, sen hade jag en dålig fadder den dagen som inte gjorde de lättare för mig. 
Men både torsdag & föredagen så satt jag själv, gjorde de uppgifter som jag kunde, & på så sätt så lär jag mig mycket fortare. Att göra de själv utan att någon sitter bredvid & glor. Fråga & få svar när jag behöver. Sån är jag!
På måndag så ska jag få se när någon gör ett större jobb, de ska bli riktigt spännande. De vi gör är att "drifta" Telenor One, de är ett avtal med många produkter som vi sätter upp i systemen, en sorts växel för våra kunder. Men de är bara en liten bråkdel vad vi gör, sen besvarar vi våra mail som våra säljare skickar in, går igenom våra listor där de står om ngn saknar ngn produkt i systemet blabla. m.m. 
Denna fina lördag så har vi tränat, gjort i ordning balkongen så nu är den ren & fin utan ngt på den då hösten är påväg. Även om de inte känns idag, typ 25 grader ute, helt stört. Riktigt skönt! Men de var bara bra då man skulle stå ute på balkongen & göra iordning den. 
Nu? Nu står mannen & hänger upp några fina Italien-masker här i vardagsrummet. Tjusigt värre!
Har skapat ett FB-evenemang om min födelesedagsfest nu, lika roligt varje år! 3dje året i rad & jag ska ej bli lika full som första & lika nykter som förra utan denna kväll ska de bli lite sådär perfekt! 
Får skylla på att jag ville inte visa min onyktra sida till min pojk då. ;) 
 
Vår granne kom & plingade på igårkvälls & berättade att han skulle ha fest ikväll. Riktigt trevligt! Jag har inte rktigt modet till att göra de utan jag skriver en lapp & sätter upp i trapphuset, men de var riktigt trevligt! Så han sa att om vi hade tråkigt så var vi välkomna, haha!
 
Fått reda på vilka skådisar som ska göra " 50 shades of Grey"-filmen, är dem helt dumma i huvudet eller?!
De är inte ens snygga, definitivt inte honom.. 
Menmen, till något helt annat!
Imorgon så ska jag till Ullared, ska bli så kul! Ska skriva lista nu tänkte jag, har inte hunnit innan.. 
 
Tjingeling! 

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0