Norra Kungsgatan-bor

Och nu kommer det efterlängtade lägenhets-inlägget, haha!
Den är på 85 kvm, är en 2 1/2 m kök, ligger ovanför subway & är av lite äldre stuk. 
Då den total renoveras så får vi välja tapeter till hall, matsalsrum/blivande babyrum, vardagsrum och sovrum.
Sen ska de byta golv i köket, knopparna och troor de ska byta golv i toan också.
Så vi var och skrev på kontraktet imorse vid 11 och sen efter de så åkte vi till Home Company och valde tapeter, tog "bara" 1 timme men gud vad roligt de var! Svåraste rummet att välja tapeter till var vardagsrummet men vi fixade de också. :) Och de blev inget blodbad som jag trodde de skulle bli, haha.  Tur väl.. Men vi är oftast överens om allt så varför inte detta också. 
Det är svart stengolv i hallen så vi valde lite gråaktig tapet, som sedan ska färgas upp lite med våran vita skohylla och en vit tamburmajor (googla på de om ni ej vet vad de är, OFTA de kallas de, skulle själv sagt en jackhängare typisch). Sen är resten av hallen full med garderober längs med hallen inte som de är nu i denna lägenhet där de är rakt framför och en walk in closet finns i hallen också, looooovely. Försökte paxa den men Jhonny gick inte med på att den var endast min.... :'(
I matsalsrummet/babyrum så valde vi en beige vit randig tapet, ser väldigt lyxig och fin ut :)
Vardagsrummet får en vit beige medaljong-aktig tapet, då lägenheten har en lite äldre stil-känsla så passar sådana tapeter in, sovrummet ville vi bryta av så där får stoora träd pryda väggarna. Har stora förhoppningar för denna lägenhet, märks kanske. Höhö. 
När vi skrev på kontraktet så fick vi redan 1 nyckel så vi kan gå in och kika på förrådet och tvättrummet & kolla lite vilka tapeter som skulle passa i vårt nya place, dessa lägenhetsägarna är sjuka snälla! När vi sade att vi hade läst att Subway ska ha öppet på fre-lör till kl 04 på natten så blev hon lite orolig och skulle ta upp de med hennes chef då hon ej hade hört detta så de tänker på sina gäster otroligt mycket känns de som. :)
Så när vi gick därifrån så gick vi direkt till lägenheten ock kollade på den igen & fotade lite men fan vad svårt de är att fota en lägenhet för man får ju inte med hela rummena(!), riktigt frustrerande.
Tvättrummet var väl helt ok, men vi ska ha en egen tvättmaskin i lägenheten så man behöver inte kanske vara där nere lika ofta som i denna lägenhet, får se. 
Förrådet har vi ett sjukt litet nu så om man öppnar där så får man bokstavligt talat allt på sig ungefär, det nya förråd som vi får är lite stort som vårt vardagsrum idag, ni som ej ha varit här kan jag säga er att de är sjuuukt stort för att vara ett förråd! Riktigt glada blev vi när vi såg de, slippa spela Tetris varje gång man går upp dit. 
Jhonny var så klok så han tog sin mammas kartonger så nu har vi redan 30 st ungefär, så då kan man strukturera upp och skriva på vad som är i och ha kontroll, för de har vi absolut inte nu....
 
Inflyttning på avtalet är 1 Juli men om vi får den gamla lägenheten uthyrd snabbare så kan vi flytta in när som, de har ju redan spacklat och donat i lägenheten nu så det är bara in med de nya så kan man flytta in. :)
Då de redan har haft denna lägenhet ute så länge för visning men ingen har tagit den så kan de vara så flexibla och vänta in oss med vår gamla lägenhet, riktigt snällt utav dem så vi ej behöver vara ute med dubbelhyra och skit. För på annonsen så kan man flytta i den 1/4 men vi får vänta tyvärr lite längre än så.. :( 
Och för att ingen har tagit lägenheten är för att folk vill ha 3:or, inga halvor, men de ser inte de potentiella dragen i lägenheten som jag gjorde direkt när jag gick in i den. Tur för oss att folk inte har någon fantasi! ;)
 
Så vi stannar kvar i kvarteret, har fortfarande lekparken som utsikt men istället för köket och sovrummet så är vardagsrummet som har den utsikten. :) Det enda dåliga med lägenheten är att köket, sovrummet och matsalsrummet är in mot innegården och de är mot marken där, men då de är innegård så är de knappt någon som är där så de komemr nog inte störa mig så mycket ändå, tänkte ändå ha "tunga" gardiner för sovrummet och matsalsrummet som vi har idag då jag helst vill ha de lite myspys i dessa rum :) 
 
Blablabla, kan hålla på hela dagen känns de som... Lägger upp inspo bilder om jag hittar så ni får se hur våran stil ska bli lite :) 
 
Tjingefling! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

theresealbertsson.blogg.se

Man kan inte vara annat än sig själv.

RSS 2.0